Musorujsag
Élő Eredmények

Flick: Spanyolország? Erről majd beszélnem kell Lotharral

Flick: Spanyolország? Erről majd beszélnem kell Lotharral

m4sport.hu
A spanyol és a német szövetségi kapitány is viccelődve reagált arra, hogy a két válogatottat összesorsolták a katari világbajnokság csoportkörére.

A november 21-én kezdődő vb pénteki sorsolásán eldőlt, hogy az E csoportban a 2010-ben győztes spanyolok és a 2014-ben aranyérmes németek egymással fognak találkozni, rajtuk kívül Japán, valamint a Costa Rica – Új-Zéland interkontinentális selejtező győztese került ebbe a kvartettbe. A spanyol–német meccset november 27-én fogják játszani.

„Spanyolország, ez aztán ütős. Erről majd beszélnem kell Lotharral – mondta Hansi Flick, a német válogatott szövetségi kapitánya arra utalva, hogy a második kalapból Lothar Matthäus húzta ki a németeket a spanyolok mellé. – Ez egy izgalmas és érdekes csoport, nem annyira egyszerű a feladat. De nagy céljaink vannak, meg kell oldanunk, hogy továbbjussunk. Itt nem lehet könnyű csoportot kapni, mindegyik csapatnak megvan a maga különlegessége. Boldogok vagyunk, a kezdetektől élesnek kell lennünk, olyan messzire akarunk jutni, amennyire csak lehet, leginkább a döntőig” – tette hozzá a német szakvezető.

Manuel Neuer, a Nationalelf csapatkapitánya azt mondta, tisztában voltak azzal, hogy az első kalapból erős ellenfelet fognak kapni, de szeretnének visszavágni a spanyoloknak a 2020 november hatgólos Nemzetek Ligája-vereségért. „Vannak velük negatív tapasztalataink, de ilyesmi nem történik meg velünk kétszer, jó passzban vagyunk ahhoz, hogy sikeres világbajnokságunk legyen. Mindannyian komoly ellenfelek, az elejétől a csúcson kell lennünk. Az utóbbi tornákon nem villogtunk, szeretnénk ezt pótolni” – fogalmazott a Bayern München kapusa.

„Könnyű, nem? Könnyű! A németekkel? Haha” – reagált Luis Enrique, a spanyolok szövetségi kapitánya a csoportra, majd komolyra fordítva azzal folytatta, hogy ez egy nagyszerű csoport nagyszerű ellenféllel. „Élvezni fogjuk, hiszen ez egy világbajnokság, és ilyenen nem gyakran játszik az ember.”

Borítókép: Lothar Matthäus kihúzza Németországot a spanyolok csoportjába a katari vb sorsolásán (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A FIFA-elnök reakciója arra, hogy az olaszok nem lesznek a vb-n: Legszívesebben sírnék
Óriási meglepetésre az elmúlt héten Észak-Macedónia válogatottja legyőzte Olaszországot a a világbajnoki pótselejtező elődöntőjében, így a Roberto Mancini által irányított válogatott nem lesz ott Katarban. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke, sajnálatát fejezte ki, hogy a trófeát eddig négyszer megnyerő nemzet (1932, 1938, 1982, 2006) nem képviseltetheti magát a világbajnokságon.
Labdarúgás
Itt a 2022-es foci-vb hivatalos dala
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség közzétette a november 21-én kezdődő labdarúgó-világbajnokság hivatalos dalát.
Külföldi futball