Musorujsag
Élő Eredmények

Prosztatarákkal küzd a hollandok kapitánya

Prosztatarákkal küzd a hollandok kapitánya

m4sport.hu
Louis van Gaal 2020 óta szenved a prosztatarák egy agresszív formájától.

Maga a holland labdarúgó-válogatott kapitánya jelentette be egy televíziós műsorban, hogy 2021 óta kezelik a súlyos betegséggel. Van Gaal korábban nem kívánta megosztani a hírt betegségéről, mert nem kívánta befolyásolni a játékosokat a vb-selejtezőkön.

Az edzőtáborok alatt a hetvenéves Van Gaalt esténként kórházban kezelték, anélkül, hogy a játékosok tudták volna róla. A kezelés 2021-ben kezdődött, és mára már 25 sugárkezelésen van túl.

Van Gaal elárulta, hogy kiemelt elbánásban részesült, hogy betegsége rejtve maradhasson a nyilvánosság elől. „A hátsó kijáraton keresztül engedtek be, amikor kezelésre mentem, és azonnal egy másik szobába toltak. Barátoknak és rokonoknak is elmondtam, de ez is mindent elárul valamit a családomról, hogy ezt titokban tudták tartani” – mondta a korábban a többi között a Manchester Unitedet, a Barcelonát, a Bayern Münchent és az Ajaxot is edző szakember.

Nézd, nem halsz meg prosztatarákban, legalábbis az esetek kilencven százalékában nem. Általában más, egyébként nem halálos betegség végez az emberrel. Nekem most nagyon oda kell figyelnem, miként szervezem az életem, ez egy agresszív forma. 25-ször voltam már sugárkezelésen. De hihetetlen mennyiségű akaraterőm van a folytatáshoz” – mondta van Gaal, aki feleségét hasnyálmirigyrák miatt veszítette el.

Van Gaal 2019-ben bejelentette visszavonulását, ám tavaly augusztusban harmadszorra is kinevezték szövetségi kapitánynak azok után, hogy elődjét, Frank de Boert menesztették az Európa-bajnoki búcsút követően. A tréner korábban 2000 és 2002, valamint 2012 és 2014 között irányította a holland válogatottat, második periódusában vb-bronzéremig vezette az Oranjét. Klubjaival holland, spanyol és német bajnoki címet nyert, az Ajaxszal 1995-ben elhódította a Bajnokok Ligáját is.

Korábbi játékosa, Andrés Iniesta a Twitteren kívánt jobbulást a szakembernek.

Borítókép: Louis van Gaal (Fotó: EPA/Maurice van Steen)

További tartalmak