Musorujsag
Élő Eredmények

Elindult a jegyértékesítés második szakasza a katari világbajnokságra

Elindult a jegyértékesítés második szakasza a katari világbajnokságra

MTI
Elindult kedden a november 21-én kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságra szóló jegyek értékesítésének második szakasza.

 

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) közlése szerint a szurkolóknak április 28-ig van lehetőségük online megrendelni a belépőket. Most először lehet a csoportkörös meccsekre kombinált jegyeket igényelni.

„Tekintettel a világbajnokság rendkívül kompakt lebonyolítására, valamint a nyolc csúcsmodern stadion közötti csekély távolságra, ez a korábban még soha nem látott lehetőség is rendelkezésre áll” – írta közleményében a kombinált belépőkről a FIFA.

További újdonság az úgynevezett szurkolói jegyek árusítása, ezek azoknak a drukkereknek szólnak, akik valamelyik résztvevő nemzet szimpatizánsai, és szeretnének a szurkolótársaikkal azonos szektorban helyet foglalni. Mindemellett lehet belépőt váltani külön az egyes mérkőzésekre is, valamint kínálnak négy találkozóra szóló, úgynevezett stadion-sorozatjegyeket.

Annak, hogy április 28-ig ki, mikor rendeli meg a belépőjét, nincs jelentősége, a FIFA közlése szerint ugyanis „a jegyeket a jelentkezési határidő lejárta után osztják ki”. A jegyet igénylőket legkorábban május 31-én tájékoztatják arról, hogy kaptak-e belépőt.

A FIFA hatalmas érdeklődésre számít Katarban, az első jegyértékesítési szakaszban már 800 ezer belépő gazdára talált. A vb november 21-én kezdődik és december 18-ig tart majd.

 

Borítókép: MTI/AP/Haszan Ammar

További tartalmak