Musorujsag
Élő Eredmények

A szurkolók levetették a mezt a Hertha játékosaival

A szurkolók levetették a mezt a Hertha játékosaival

m4sport.hu
A szurkolók roppant elégedetlenek voltak a csapat teljesítményével, a vezetők azonban nem értenek együtt ezzel a megnyilvánulással.

A kieső jelentő helyen álló Hertha BSC hazai környezetben 4-1-es vereséget szenvedett a városi rivális Union Berlintől a német labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának szombati játéknapján. Az Unionban Schäfer András a 62. perctől kapott szerepet, a 74. percben pedig csapata harmadik gólja előtt ő adta a gólpasszt. A hazaiaknál Dárdai Márton egy félidőt kapott.

A lefújás után a Hertha játékosai a szokásoknak megfelelően kimentek saját szurkolóikhoz, hogy megköszönjék a biztatást. Ezúttal azonban kemény szidalmakat kaptak, mivel a szezon során harmadszor (kétszer a bajnokságban, egyszer a Német Kupában) kaptak ki a másik berlini együttestől.

Még a Hertha két legjobban teljesítő játékosának, a több nagy védést bemutató kapusnak,a nyártól a Dortmundot erősítő Marcel Lotkának és a félidőben beálló Maximilian Mittelstädtnak is le kellett vennie a mezt.

Nehéz megmagyarázni, mit éreztünk. Az Union ellen egy teltházas meccsen jobb teljesítményt vár az ember, mint amit mi nyújtottunk. Természetes, hogy dühösek a szurkolók. Ez érthető” – mondta Mittelstädt, aki nem félt, de nem akart konfliktust a szurkolókkal, ezért hagyta el félmeztelenül a játékteret.

Felix Magath, a Hertha trénere „nem helyénvalónak” nevezte a rituálét, és emlékeztette a szurkolókat, hogy a játékosok is nyerni akarnak. Fredi Bobic sportigazgató kijelentette, ő hasonló szituációban nem vette volna le a mezét. Kiemelte, sportolókról van szó, akik mindent megtesznek, hogy helyre hozzák a dolgokat, de arra semmi szükség, hogy még meg is szégyenítsék őket.

A Hertha a legutóbbi tíz bajnokijából nyolcat elveszített, egy döntetlen mellett egyszer tudott nyerni.

További tartalmak