Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nyomozás indul Ronaldo ellen - az Everton-szurkoló kisfiú édesanyja képekkel bizonyítja, az MU klasszisa bántalmazta fiát

Nyomozás indul Ronaldo ellen - az Everton-szurkoló kisfiú édesanyja képekkel bizonyítja, az MU klasszisa bántalmazta fiát

m4sport.hu
Az Everton-szurkoló Jake édesanyja állítja, 14 éves autista fiában nagyon mély nyomot hagytak a történtek.

Cristiano Ronaldo ugyan bocsánatot kért szombati meggondolatlan cselekedetéért, de kirohanásából még rendőrségi ügy is lehet, a liverpooli hatóságok ugyanis nyomozást indítottak az esettel kapcsolatban és megszólalt a fiú édesanyja, Sarah Kelly is.

Kelly szombaton Uptonból vitte 14 éves fiát, Jake Hardingot élete első focimeccsére a Goodison Parkba, hogy megnézze kedvenc csapatát, az Evertont. Jake az édesanyjával a Park Endben ült, ami azt jelenti, hogy nagyon közel voltak a vendégcsapat játékosaihoz, amikor a lefújást követően az öltözőbe vonultak. A felvételeken látható, ahogy Ronaldo kiüt egy tárgyat valaki kezéből, éppen annál a szektornál, ahol Kelly a fiával ült.

Az édesanya a Liverpool Echonak elmondta, a telefon a fiáé és Ronaldo bántalmazta őt, amikor kiütötte kezéből a készüléket.

„A Manchester United játékosai elkezdtek lesétálni a pályáról, mi a Park Endben voltunk, így pont az alagút mellett álltunk, ahol elhaladtak. A fiam ott volt és videózta őket – kezdte az anya. Lefilmezte az összes United-játékost, aztán lejjebb engedte a telefonját, mert Ronaldo lehúzta a zokniját és vérzett a lába. Azért engedte le a készüléket, hogy megnézze a sérülést, de nem szólalt meg. Ezután Ronaldo elsétált mellette és rettenetesen indulatosan kiverte a fiam kezéből a telefont, majd tovább sétált.”

A dühös anya képeket is küldött a brit napilapnak, hogy megmutassa a fia kezén látható zúzódásokat és egy teljesen összetört képernyőjű mobiltelefont. Elmondta: „a zúzódásokon látszik, hogy érintkezett vele. Egyszerűen nem hiszem el, hogy erről kell beszélnem.”

„Jacob teljesen sokkos állapotban volt – magyarázta Kelly. Ő autista és diszpraxiát is diagnosztizáltak nála, így nem igazán tudta feldolgozni a történteket, amíg haza nem értünk. Nagyon zaklatott és ez teljesen elvette a kedvét, hogy újra meccsre menjünk. Ez volt az első focimeccs, amin ott volt, tökéletes napunk volt egészen a lefújás utáni pillanatokig, ami tönkretette az élményt.”

Az összetort telefon és Jake keze, amire Ronaldo ráütött. (fotó: m4sport.hu/Sarah Kelly)

„Ronaldo egy példakép. Igaz, nem az Evertonban játszik, de Ő egy hatalmas játékos. A fiam mindig azt mondta, Ronaldo ott lesz, ő egy ikon. Megérteném, ha Jake az arca előtt integetett volna, de nem volt ilyenről szó, a sérülését vizsgálta lehajolva. Jake egy autista fiú, akit egy focista bántalmazott, én így látom ezt anyaként.” – fogalmazott Kelly.

A Merseyside-i rendőrség megerősítette, hogy kapcsolatban áll mindkét klubbal, miután a jelentések szerint egy fiút állítólag bántalmazott egy vendégjátékos a mérkőzés után.

„A nyomozás folyamatban van, a rendőrök jelenleg az Everton futballklubbal együttműködve vizsgálják a térfigyelő kamerák felvételeit, és kiterjedt kutatásokat végeznek annak megállapítása érdekében, hogy történt-e bűncselekmény” – nyilatkozta a rendőrség szóvivője.

Borítókép: EPA

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Vettel jobb folytatásban bízik, mert rosszabb már nem lehet
Sebastian Vettel úgy érzi, sokkal rosszabb már nem lehet a 2022-es szezonja, miután kieséssel zárta az Ausztrál Nagydíjat, ami feltette a koronát a négyszeres világbajnok katasztrofális visszatérésére a kihagyott nyitófutamok után.
F1 Hírek