Musorujsag
Élő Eredmények

A Frankfurt bevette Barcelonát, lőttek a katalán El-reményeknek

A Frankfurt bevette Barcelonát, lőttek a katalán El-reményeknek

M4 Sport
A korán vezetést szerző Eintracht Frankfurt végül 3-2-re nyert a csupán hajrában szépítő Barcelona otthonában, és a szoros eredmény ellenére magabiztosan lépett tovább az Európa-liga negyeddöntőjéből.

A két együttes egy hete 1-1-es döntetlenre végzett Frankfurtban, de a katalán városban rendezett visszavágón – ahová rekordmennyiségű német szurkoló érkezett – a várakozásokkal ellentétben nem a hazaiak kezdtek jobban, a német csapat ugyanis tizenegyesből már a negyedik percben előnybe került. A Barcelona nem tudott mit kezdeni a Frankfurt védekezésével, és a szünetre kétgólos hátrányban volt.

A fordulás után sem változott a helyzet, sőt az Eintracht előnye háromgólosra hízott, a katalán sztáregyüttesnek pedig már csak hosszabbításban jött össze a gól, igaz, akkor kettő is: előbb Sergio Busquets volt eredményes a 91. percben, kilenc perccel később pedig Memphis Depay rúghatott büntetőt, és nem hibázott. Ez viszont nem volt elegendő a hosszabbítás kiharcolásához, a Frankfurt nagy skalpot gyűjtve búcsúztatta a Barcát.

Meglepően magabiztosan jutott elődöntőbe a West Ham United, amely a hazai pályán játszott 1-1 után az Olympique Lyon vendégeként diadalmaskodott csütörtök este 3-0-ra, s így összesítésben fölényesen, 4-1-gyel került a legjobb négy közé. Az angol csapat a Frankfurttal játszik majd a döntőbe jutásért.

A skót Rangers és a portugál Braga párharca simának tűnt, a glasgow-i együttes ugyanis már a szünetben 2-0-ra vezetett, ráadásul az ellenfél emberhátrányban volt, de a 83. percben mégis sikerült szépítenie, s ezzel hosszabbításra mentenie a meccset. Amelyben azonban előbb újra beköszönt a házigazda a rövidesen tovább fogyatkozó Bragának. A győztes a Bergámóban Nkunku duplájával továbbjutó RB Leipziggel játszik.

Az első elődöntős mérkőzésekre április 28-án, a visszavágókra pedig május 5-én kerül sor. A sorozat fináléját május 18-án rendezik Sevillában.

Európa-liga, negyeddöntő, visszavágók:
FC Barcelona (spanyol) – Eintracht Frankfurt (német) 2-3 (0-2)
gólszerzők: Busquets (91.), Depay (101. – tizenegyesből illetve Kosztics (4. – tizenegyesből, 67.), Borré (36.)
Továbbjutott: a Frankfurt, 4-3-as összesítéssel

Olympique Lyon (francia) – West Ham United (angol) 0-3 (0-2)
gólszerzők: Dawson (38.), Rice (44.), Bowen (48.)
Tj.: a West Ham, 4-1-es összesítéssel

Glasgow Rangers (skót) – SC Braga (portugál) 3-1 (2-0, 2-1, 3-1) – hosszabbítás után
gólszerzők: Tavernier (2., 43., a másodikat tizenegyesből), Roofe (101.), illetve Carmo (83.)
kiállítva: Tormena (43., Braga), Medeiros (105., Braga)
Tj.: a Rangers
, 3-2-es összesítéssel

Atalanta (olasz) – RB Leipzig (német) 0-2 (0-1)
gólszerzők: Nkunku (18., 87., a másodikat tizenegyesből)
Tj.: az RB Leipzig, 3-1-es összesítéssel.

Borítókép: Rafael Borre (19) lövése vágódik a Barcelona kapujába (EPA/Enric Fontcuberta)

További tartalmak