Musorujsag
Élő Eredmények
×

55 évesen meghalt a Real Madrid korábbi kolumbiai klasszisa

55 évesen meghalt a Real Madrid korábbi kolumbiai klasszisa

MTI
Rincón hétfőn egy busszal ütközött és olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy nem tudták megmenteni.

Szerda éjszaka elhunyt Freddy Rincón, a kolumbiai labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya, aki hétfőn súlyos autóbalesetet szenvedett.

“Csapatunk minden erőfeszítése ellenére Freddy Eusebio Rincón Valencia elhunyt” – mondta újságíróknak Laureano Quintero, a Caliban található Imbanaco Klinika orvos-igazgatója.

A korábbi kiváló futballista autójával – melyben többen ültek – hétfőn egy busszal ütközött a városban. A balesetet követően az 55 éves Rincónt fejsérülésekkel szállították kórházba, ahol megműtötték, majd az intenzív osztályon kezelték, állapota azonban a beavatkozás után is kritikus maradt.

A három világbajnokságon szerepelt labdarúgó 84-szer lépett pályára a válogatottban és 17 gólt szerzett. Egyik legfontosabb találatát az 1990-es olaszországi világbajnokságon, a Németország elleni csoportmeccsen érte el. Ő egyenlített az 1-1-re végződött találkozón, aminek köszönhetően a kolumbiaiak továbbjutottak a nyolcaddöntőbe.

Klubszinten többek között az América de Calit, a brazil Palmeirast és Corinthianst, valamint Európában a Napolit és a Real Madridot erősítette. Visszavonulása után 2004-től 2010-ig hazájában és Brazíliában edzősködött, majd drogkereskedelem vádjával néhány napra letartóztatták. Fia, Sebastian a portugál élvonalbeli Guimaraesben futballozik.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek