Musorujsag
Élő Eredmények

Oliver Kahn Lewandowski szerződéshosszabbításáról: Ez nem úgy működik, mint a menedzserjátékokban

Oliver Kahn Lewandowski szerződéshosszabbításáról: Ez nem úgy működik, mint a menedzserjátékokban

MTI
Oliver Kahn, a Bayern München labdarúgócsapatának ügyvezetője szerint lényegesen bonyolultabb új szerződést kötni sztárcsatárukkal, Robert Lewandowskival, mint azt sokan gondolják.

A korábbi kiváló kapus a Sport 1-nek beszélt a lengyel támadóval zajló tárgyalásokról, s az interjú során bírálta azokat, akik szerint már meg kellett volna állapodni a német bajnokság góllövőlistáját 32 találattal vezető játékossal.

„Megbeszéléseket folytatunk Roberttel, s azt szeretnénk, ha olyan sokáig maradna nálunk, ameddig csak lehet. Viszont úgy látom, sokan azt gondolják, hogy az ilyen tárgyalások úgy működnek, mint az online menedzserjátékokban: csak megnyomunk egy-két gombot, és már meg is kötöttük az új szerződést – méltatlankodott Kahn. – Robert egy olyan játékos, aki 30-40 gólt is képes szerezni minden szezonban. Természetesen az ilyen játékos elérkezhet arra a pontra, amikor úgy gondolja, itt már mindent elért, mindent megnyert. Az ilyen futballistát időbe telik meggyőzni, hogy maradjon.”

Az ügyvezetőt arról is kérdezték, mit gondol a halálos fenyegetésekről, amelyek Julian Nagelsmann vezetőedző kapott, miután az együttes a múlt héten kiesett Bajnokok Ligájából (BL).

„Ha a Bayernnél dolgozol, el kell viselned a kritikát, és túl kell lépned rajta. Viszont ezek az üzenetek túlmennek a normalitás határán. Mégis milyen ember az, aki névtelenül halálos fenyegetéseket küld másnak? Nincs gyávább dolog annál, mint amikor névtelenül fenyegetőzik és becsmérel valaki” – jelentette ki Oliver Kahn.

A Bayern München a BL előtt a Német Kupából is kiesett, viszont már a hétvégén, a Borussia Dortmund elleni rangadón megnyerheti a bajnokságot, sorozatban tizedik alkalommal.

Borítókép: EPA/RONALD WITTEK

További tartalmak