Musorujsag
Élő Eredmények
×

Xavi szerint mind a nyolc hátralévő bajnokiját megnyerheti a Barcelona

Xavi szerint mind a nyolc hátralévő bajnokiját megnyerheti a Barcelona

m4sport.hu
A Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője óva intett a soron következő bajnokik kapcsán, de képesnek tartja csapatát, hogy mind a nyolc hátralévő mérkőzését megnyerje.

„Egyértelmű, hogy hatalmas csapás ez nekünk – fogalmazott a hétközi, Frankfurt elleni El-blamáról. – Pedig ha megnyertük volna a sorozatot, automatikusan indulhattunk volna a Bajnokok Ligájában, erről viszont lemondhatunk. De mihamarabb túl kell lépnünk rajta.”

Barcelonában nagy felzúdulást keltett, hogy a csütörtöki Európa-liga-negyeddöntőn 30 ezer frankfurti drukker ült a Camp Nou lelátóján, és Xavi sem hagyta szó nélkül a Cadiz elleni találkozót megelőző szombati sajtótájékoztatón.

„Remélem, a drukkerek ott lesznek a stadionban, és szurkolnak nekünk. Az előző meccsen ez hiányzott. Természetesen köszönjük azoknak, akik kijöttek, de nagyon hiányoztak azok, akik nem voltak ott. Szóval bízunk benne, hogy ezúttal a mi szurkolóink töltik meg a stadiont. Ahogyan minden meccsünkön. Leszámítva a csütörtökit” – mondta.

A gránátvörös-kékek két meccsel kevesebbet játszva, a Real Madrid ellen vasárnap 2–0-ról leolvadó Sevillával pontegyenlőségben a második helyen állnak a bajnoki tabellán. A 42 éves vezetőedző amondó, veszélyes ellenfelek várnak rájuk, de képesnek tartja csapatát, hogy mind a nyolc hátralévő mérkőzését megnyerje.

„Igen, képesnek tartom a csapatot, hogy megcsinálja ezt, persze azt is tudom, hogy nagyon nehéz lesz véghezvinni – reagált a felvetésre. – A Cadiz a bennmaradásért küzd, a győzelem lebeg a szemük előtt, és szupermotiváltan lépnek majd pályára, hiszen a szerződésük is tét a játékosok számára. A Real Sociedad is győzelmi kényszerben van, ha szeretné kiharcolni az európai kupaindulást, és a Rayo Vallecano is el akarja kerülni a kiesést. Ez már csak így megy. De nekünk is, mert a következő idényben is ott akarunk lenni a Bajnokok Ligájában.”

Borítókép: EPA/Enric Fontcuberta

További tartalmak