Musorujsag
Élő Eredmények

Hátrányból fordítva, a 93. percben szerzett góllal jutott a Német Kupa döntőjébe a Leipzig

Hátrányból fordítva, a 93. percben szerzett góllal jutott a Német Kupa döntőjébe a Leipzig

m4sport.hu
Hiába vezetett a szünetben a berlini együttes, a második félidőben előbb 11-esből egyenlített, majd az utolsó pillanatokban a meccset is megnyerte a három magyarral felálló Leipzig.

A három magyarral felálló RB Leipzig bejutott a labdarúgó Német Kupa döntőjébe, miután szerdán hazai pályán 2-1-re nyert a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin ellen.

A Red Bull Arenában nézőcsúcsot jelentő 47 069 néző előtt a hazaiak mindhárom magyar futballistája, Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is a kezdőben lépett pályára, utóbbit a 62. percben lecserélték, míg a vendégeknél Schäfer Andrást három perccel később a padról érkezett.

A találkozót a 93. percben a svéd Emil Forsberg fejesgólja döntötte el. A Leipzig története során harmadszor játszhat döntőt a sorozatban, 2019-ben a Bayern Münchennel, tavaly a Borussia Dortmunddal szemben bukott el a gárda.

A finálét május 21-én rendezik Berlinben. Az immáron 15 tétmérkőzés óta veretlen Leipzig Sallai Roland csapatával, a Freiburggal találkozik.

Német Kupa, elődöntő:
RB Leipzig-Union Berlin 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Silva (61. 11-esből), Forsberg (93.) ill. Becker (25.)

Borítókép: Christopher Nkunku, a Leipzig támadója akcióban. (fotó:EPA)

További tartalmak