Musorujsag
Élő Eredmények

Legutóbb 55 éve a Bayernnek sikerült az, amire most a Lipcse készül

Legutóbb 55 éve a Bayernnek sikerült az, amire most a Lipcse készül

m4sport.hu
Az már biztos, hogy Németországban a mostani szezon végén egyik csapat sem tud duplázni, azaz egyszerre bajnoki címet szerezni és kupagyőzelmet aratni, a három magyart foglalkoztató Leipzig azonban olyan speciális duplát gyűjthet be, ami legutóbb a Bayern Münchennek sikerült 1967-ben.

A Bayern már szombaton bajnok lehet, a kupából azonban megdöbbentően korán, már a második fordulóban kiestek a müncheniek, miután a Borussia Mönchengladbach 5–0-ra kiütötte őket tavaly októberben annak ellenére, hogy a legjobb összeállításukban léptek pályára, azaz Robert Lewandowski, Thomas Müller, Manuel Neuer és a többi világklasszis is játszott.

A trófeahalmozás egyik ritkább fajtájára az RB Leipzignek van esélye: Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik és Willi Orbán csapata döntőbe jutott a Német Kupában, az ellenfél a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburg lesz május 21-én – így az is kijelenthető, hogy Fazekas Árpád, Détári Lajos és Lisztes Krisztián után biztosan lesz újra magyar kupagyőztes Németországban. A kupadöntőben a Leipzig számít esélyesebbnek, amely története első trófeáját gyűjtheti be, ha győz Berlinben.

Gulácsiék ugyanakkor az Európa-ligában is versenyben vannak, az elődöntőben a skót Rangers vár rájuk jövő csütörtökön és május 5-én, lipcsei továbbjutás esetén pedig a Frankfurt – West Ham párharc győztese vár Domenico Tedesco vezetőedző csapatára. A második számú európai klubsorozat megnyerése már keményebb diónak tűnik, de a négy csapat közül a fogadóirodáknál a Leipzig számít a legesélyesebbnek, így a klub történetének első trófeaszerző szezonja rögtön két címet is hozhat.

Amennyiben a lipcseieknek sikerül mindkét trófeát elhódítaniuk, olyan tettet hajtanak végre, ami Németországban legutóbb a Bayern Münchennek sikerült 55 éve: 1967-ben a bajorok úgy dupláztak bajnoki cím nélkül, hogy a Német Kupa mellé a Kupagyőztesek Európa Kupáját gyűjtötték be.

Borítókép: Gulácsi Péter és Willi Orbán ünnepli az Union Berlin elleni győzelmet a Német Kupa elődöntőjében (Fotó: EPA/Clemens Bilan)

További tartalmak