Musorujsag
Élő Eredmények

„Valami megtört a Bayern öltözőjében, ilyen még sosem fordult elő” – véli a klub ikonja

„Valami megtört a Bayern öltözőjében, ilyen még sosem fordult elő” – véli a klub ikonja

m4sport.hu
Dietmar Hamann, a Bayern München, s a német labdarúgás ikonja egyáltalán nem bizakodó, ami a bajorok jövőjét illeti.

 

A német rekordbajnokkal kétszer is Bundesligát nyerő egykori középpályás jelenleg a Sky Sportsnál tevékenykedik szakértőként, a szombati Bayern München–Borussia Dortmund rangadó kapcsán viszont a Bild készített vele interjút – az 59-szeres német válogatott Dietmar Hamann úgy véli, a BVB a következő években fölénybe kerülhet, ez pedig a münchenieknél kialakult helyzet miatt lehet így.

„Nagyon fontos meccs lesz ez mindkét csapat számára. A Dortmund számára kicsit talán azért, mert ez már a következő szezonnak is szól, lényeges lenne nekik, hogy átvigyenek némi lendületet, mentálisan erősebben vágjanak neki a 2022–2023-as kiírásnak. A Bayern szempontjából nyilván a bajnoki cím később dőlne el, de az is érdekes lesz, hogy a nyáron mi történik Robert Lewandowskival. Meglátásom szerint jelenleg van egy törés a bajorok öltözőjében, számomra ők jelenleg nem egy igazi csapat.”

Hamann meg is indokolta a véleményét.

„A kialakult feszültségnek szerintem köze van Niklas Süle távozásához, hogy a BVB-hez megy. Úgy gondolom, sok játékosnak egész egyszerűen az a benyomása, hogy azok, akikre eddig számíthattak, bármikor távozhatnak a klubtól – esetenként ráadásul ingyen, mint Alaba vagy Süle. Ezzel szemben, akit a vezetőség sok pénzért szerződtet és mégsem teljesít jól, az ennek ellenére is védve van. Szerintem a játékosok bizalma emiatt megrendült a vezetőségben, ezért is alakult ki klikkesedés a Bayern München öltözőjében. Süle távozása márpedig a következő idényben is hatással lesz a Bayernre. Nagy nyugtalanságot okozott, mikor kiderült, hogy elmegy, ez még ma is zavarja a klubot. Korábban, ha a két együttes között valaki váltott, akkor a Dortmundtól ment a Münchenhez, nem fordítva. Most ez másként történik, ráadásul olyas valakivel, aki a karrierje csúcsán van. Ilyen még sosem fordult elő a Bayernnél, ez pedig sokatmondó, rámutat, hogy mi folyik a bajoroknál.”

 

Borítókép: EPA/RONALD WITTEK

További tartalmak