Musorujsag
Élő Eredmények

Rangnick szégyendossziéval várja Erik ten Hagot Manchesterben

Rangnick szégyendossziéval várja Erik ten Hagot Manchesterben

m4sport.hu
A német szakember nem fogja vissza magát, mert úgy érzi, az önző, túlsztárolt, nem megfelelő minőségű játékosok alaposan cserben hagyták.

A Manchester United szombaton 3-1-es vereséget szenvedett az Arsenaltól a labdarúgó Premier League 33. fordulójában. A manchesteriek jelenleg hat pontra vannak a BL-indulást jelentő negyedik helytől, pedig egy meccsel többet játszottak, mint az ott álló Arsenal. A nyáron Cristiano Ronaldo, Raphaël Varane és Jadon Sancho szerződtetése után sokan úgy vélték, az MU a bajnoki címért folytatott küzdelembe is bele tud szólni, de nem így lett.

A  múlt héten eldőlt, a csapat irányítását a nyártól a holland Erik ten Hag veszi át, a jelenlegi menedzser Ralf Rangnick pedig szakmai tanácsadó lesz. A klub vezetői azonban felkérték, hogy készítsen egy minden korlátot nélkülöző, őszinte listát a játékosokról, akiket a holland szakember megörököl. A Daily Mirror információi szerint a szakember ebben kendőzetlenül leír mindent, attól kezdve, hogy megérkezésekor mennyire megdöbbentette a professzionalizmus hiánya az első csapatnál.

Véleménye szerint egyes labdarúgók kirívóan figyelmen kívül hagyták az utasításait, és sok United-játékos van, aki nem felel meg a célnak – fizikailag sem elég jók és azt fogja javasolni, hogy helyettük éhes fiatal  tehetségeket vessenek be. Rangnick szerint nagyon helytálló a jelenleg TV-kommentátorként dolgozó MU-ikon Gary Neville megjegyzése, miszerint a jelenlegi MU „egy összetört csapat”.

Nem ez volt Harry Maguire legjobb szezonja. (Fotó: EPA/PETER POWELL)

A védelmet gyengének tartja, a sokak által kritizált Harry Maguire kapcsán pedig elmondta, a válogatott játékos csak elvitte a többiek gyengébb teljesítményének a hozadékát is. A középpályán megdöbbentette, hogy a United nem rendelkezik a modern futballista szükséges energiával és fizikai erővel. Úgy véli, ez a terület sürgős javítást igényel, és legalább két sokat futó, nagy munkabírású újoncra, valamint egy játékmesterre van szükség.

Támadásban is nagy problémái vannak a csapatnak Cristiano Ronaldo 20 gólja ellenére is, szerinte a legfontosabb, egy jó befejező csatár megszerzése, illetve Rashford és Sancho gólerősebbé tétele.

Az biztos, a lista nagy segítségére lesz a holland mesternek, aki már korábban leszögezte, senkivel nem fog kivételezni.

 

Borítókép: Ralf Rangnick (EPA/FILIP SINGER)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Rangnick a Pool elleni vereségről: Ez kínos, tán még megalázó is
A Manchester United labdarúgócsapatának megbízott vezetőedzője, a nyártól tanácsadóként dolgozó Ralf Rangnick kínosnak, megalázónak nevezte a Liverpool elleni bajnoki fiaskót és elmondta, a szezon zárultával óriási átalakulás lesz a csapaton belül.
Külföldi futball
Harry Maguire-nek ketyeg az óra: Vagy elhagyod 72 órán belül a Unitedet, vagy három bomba robban a házadban
Korábban beszámoltunk arról, hogy Harry <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/labdarugas/cikk/2022/04/21/otthona-felrobbantasaval-fenyegettek-harry-maguire-t" rel="noopener" target="_blank">Maguire fenyegetést kapott</a>, hogy felrobbantják a házát, az angol The Sun további részletekkel szolgált az üggyel kapcsolatban. A történtek miatt a Manchester United védője nem lép pályára az Arsenal elleni bajnokin. Úgy tudni, hogy az elmúlt éjszakát a 29 éves hátvéd egy csapattársánál töltötte, menyasszonya és két gyermekük ideiglenesen egy védelem alatt álló házba mentek.
Külföldi futball