Musorujsag
Élő Eredmények

Chiellini az argentinok elleni júniusi meccsen búcsúzik a válogatottól

Chiellini az argentinok elleni júniusi meccsen búcsúzik a válogatottól

m4sport.hu
Azt már tudja, hogy a válogatottól mikor vonul vissza, de arról, hogy klubszinten folytatja vagy sem, csak a nyáron dönt.

A Juventus hétfő este 2-1-re nyert a Sassuolo vendégeként és magabiztosan őrzi negyedik helyét az olasz labdarúgó-bajnokságban. A találkozó után Giorgio Chiellini, a torinóiak klasszis védője Sky Sport Italiának nyilatkozva elmondta, még nem döntötte el, hogy a Juventusnál marad, visszavonul, vagy máshol folytatja pályafutását a következő szezonban.

A középső védő jelenlegi szerződése pedig 2023 júniusáig szól. Ezt azonban még akkor írták alá, amikor Olaszországnak esélye volt kijutni a 2022-es világbajnokságra, melyen szeretett volna még részt venni. Chiellini 2005 óta erősíti a Juventust, melyben eddig 556 meccset játszott, előtte a Livornóban és a Fiorentinában szerepelt.

A Juventusszal kötött szerelmi kapcsolatom nem ér véget. Soha nem lesz vége! A szerelem annyira erős a részemről, de szerintem nekik is, hogy soha nem lesz vége” – mondta a 38. életévét augusztusban betöltő játékos.

Először érjük el a negyedik helyet, nyerjük meg a Coppa Italia-t, majd leülök a két családommal – az igazival és a klubbal -, és kitaláljuk, mi a legjobb mindenkinek. De az biztos, az utolsó válogatott meccsem Argentína ellen lesz.”

Az egyszerűen csak „döntő döntőnek” (Finalissima) elnevezett mérkőzést – az Eb-győztes és a Copa América-győztes összecsapását – június 1-én a Wembley stadionban rendezik. „A Wembley Stadionban fogok búcsút inteni a nemzeti csapatnak, ott, ahol karrierem csúcspontját értem el a tavalyi Európa-bajnoki finálé megnyerésével” – mondta a játékos, aki eddig 116 alkalommal játszott eddig hazája együttesében

Borítókép: Róma, 2021. július 12. Giorgio Chiellini, az olasz válogatott csapatkapitánya a bajnoki trófeával, miután megérkeztek Rómába 2021. július 12-én, egy nappal azután, hogy a csapat megnyerte a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében játszott Olaszország-Anglia mérkőzést. Olaszország az 1-1-es döntetlennel zárult rendes játékidőt követő hosszabbítás utáni büntetőpárbajban 3-2-re győzött, és 1968 után másodszor lett a kontinens legjobbja. MTI/EPA/ANSA/Fabio Frustaci

További tartalmak