Musorujsag
Élő Eredmények
 

Fergeteges este Manchesterben: a Realt nem lehetett padlóra küldeni, de előny a Citynél

Fergeteges este Manchesterben: a Realt nem lehetett padlóra küldeni, de előny a Citynél

M4 Sport
A háromszor is kétgólos előnybe kerülő Manchester City fergeteges meccsen végül 4-3-s előnyt szerzett hazai pályán a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

A Manchester City óriási elánnal vetette magát a mérkőzésbe, Kevin De Bruyne fejesével pedig már a második percben vezetést szerzett. Az előny birtokában sem vett vissza a tempóból az angol csapat, amelynek rohamai hamar célt értek, ugyanis bő tíz perc alatt megduplázta az előnyét. A Real nem találta a Manchester City ellenszerét, így utóbbi félóra alatt jószerivel az egész párharcot eldönthette volna, de Rijad Mahrez és Phil Foden elhibázta a maga helyzetét. A királyi gárda, ha lassacskán is, de rendezte sorait, bombaformában lévő középcsatára, Karim Benzema pedig a reményt is visszaadta csapatának a fejesgóljával.

A térfélcserét követően ismét a hazaiak kezdtek lendületesebben, ám Foden ziccerben a kapufát találta el. Az angol válogatott támadó aztán a harmadik ordító helyzetét már nem rontotta el fejjel. A City azonban nem örülhetett sokáig, mert Vinicius Junior egy félpályás szóló végén – melynek során senki nem támadta meg – azonnal visszaállította az egygólos különbséget. A gyors szépítés „megfogta” a szigetországi együttest, elvesztették lendületüket, így sokkal kiegyenlítettebb lett a mérkőzés a hátralévő időben. Ennek ellenére a City szerzett újabb gólt, mivel Olekszandr Zincsenko buktatása után a spanyolok teljes védelme leállt, Bernardo Silva – az előnyszabályt kihasználva – hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba. A góltól ismét megélénkült a mérkőzés, a slusszpoén pedig a vendégeké lett, mert egy kezezés miatt megítélt büntetőt Benzema értékesített.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés:
Manchester City (angol) – Real Madrid (spanyol) 4-3 (2-1)
gólszerzők: De Bruyne (2.), Gabriel Jesus (11.), Foden (53.), Silva (74.) illetve Benzema (33., 82. – tizenegyesből), Vinícius Junior (55.)

A visszavágót május 2-án rendezik Madridban, a mérkőzést az M4 Sporton és az m4sport.hu-n élőben követheti.

Szerdán játsszák:
FC Liverpool (angol)-Villarreal (spanyol) 21.00 – élőben az M4 Sporton és az m4sport.hu-n!

További tartalmak