Musorujsag
Élő Eredmények

Benzema továbbra is megállíthatatlan: ő a Real történetének ötödik "negyvenese"

Benzema továbbra is megállíthatatlan: ő a Real történetének ötödik "negyvenese"

MTI
Karim Benzema, a Real Madrid francia támadója már 41 gólt szerzett a spanyol királyi gárda színeiben ebben a szezonban, ezzel először érte el és lépte is túl a negyvenes határt, miután idegenben kétszer is eredményes volt a Manchester City ellen kedd este, a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

A futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) szerdai összegzése szerint Benzema előtt Cristiano Ronaldo volt az eddigi utolsó „blanco”, aki egy idényben 40-nél is többször volt eredményes: a portugál csatár a 2017-2018-as szezonban 44 gólig jutott. Kettőjükön kívül a madridi alakulat játékosaként még hárman tudtak 40-nél több gólt szerezni egy szezonban: Alfredo Di Stéfano és Hugo Sánchez mellett Puskás Ferenc.

A City 4-3-as győzelmét hozó meccs kereken a 600. fellépése volt Benzemának a Real Madriddal, miáltal beérte Francisco Gentót, de e mutatóban még előttük jár Fernando Hierro (601 mérkőzés), Santillana (645), Sergio Ramos (671), Manolo Sanchís (710), Iker Casillas (725) és Raúl (741). A csatár az első nem spanyol futballista, aki elérte ezt a számot a Real Madridban.

Benzema manchesteri duplájával az élre ugrott a Bajnokok Ligája mostani szezonjában legeredményesebbek listáján: jelenleg 14 gólja van, mögötte 13-mal következik a BL-től már elbúcsúzott Bayern München csatára, Robert Lewandowski és az Ajaxot erősítő Sébastien Haller, aki 11 gólig jutott holland együttesében.

Az IFFHS kimutatása szerint a kedden a hazaiaknak vezetést szerző Kevin De Bruyne a City legkorábban megszületett BL-góljainak listáján került az élre azzal, hogy alig 1 perc 33 másodperc elteltével betalált.

Az angliai összecsapás rekordbeállítást is eredményezett a BL elődöntőinek históriájában, merthogy ugyanúgy hét gól esett Manchesterben, mint két korábbi alkalommal a legjobb négy között: az Ajax-Bayern München találkozón 1995. április 19-én, illetve a Liverpool-AS Roma meccsen 2018. április 24-én egyformán 5-2-es hazai siker született.

A Real Madridnak nem lesz könnyű dolga a visszavágón, a BL történetében csak hatszor fordult elő, hogy egy csapat azt követően bejutott a döntőbe, hogy elveszítette az elődöntős párharc első felvonását: a Liverpoolnak kétszer (2006/07, 2018/19), az Ajaxnak (1995/96), a Juventusnak (2002/03), a Milannak (2006/07) és a Tottenhham Hotpsurnek (2018/19) pedig egy-egy alkalommal sikerült ez a bravúr.

Borítókép: EPA/Chema Moya

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Akár kilenc angol csapat is indulhat az európai kupákban
Kilenc angol labdarúgócsapat képviseltetheti magát a következő szezonban az európai kupaporondon, ha a West Ham megnyeri az Európa-ligát, a Leicester pedig a Konferencia-ligát, míg a Premier League-ben egyik csapat sem végez az első hétben.
Külföldi futball
Guardiola: Madridban is győzni akarunk
Josep Guardiola, a Manchester City és Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője is úgy látja, hogy csapata továbbjuthat a labdarúgó Bajnokok Ligája fináléjába, miután az elődöntő első mérkőzését kedden 4–3-ra nyerte az otthon játszó angol alakulat.
Bajnokok Ligája
Benzema: A visszavágón jobban szükségünk lesz a Bernabéu közönségére, mint eddig bármikor
Egyik fél sem volt maradéktalanul elégedett a Manchester City – Real Madrid Bajnokok Ligája-elődöntő első felvonását követően. Madridi oldalon a vereség és a négy kapott gól miatt főhetnek a fejek, míg a háromszor is kétgólos előnyben lévő manchesteriek hagyták kicsúszni a kezükből, hogy már az odavágón jó esélllyel eldőljön a párharc.
Bajnokok Ligája
Videó: De Bruyne, majd Jesus sokkolta a Real Madridot – brutálisan bekezdett a City a BL-elődöntőben
Már másfél percet követően előnybe került a Manchester City a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája elődöntőjének első felvonásán. Kevin De Bruyne fejesét követően nem sokkal Phil Foden átadását egy remek átvétel után váltotta gólra Gabriel Jesus, így nagyon nehéz helyzetbe került a 13-szoros BL-győztes a továbbjutás szempontjából.
Bajnokok Ligája