Musorujsag
Élő Eredmények

A Barcelona közölte feltételeit Lewandowski ügynökével

A Barcelona közölte feltételeit Lewandowski ügynökével

m4sport.hu | Szerző: Kerényi Ervin
A Bayern München ragaszkodik a lengyel gólvágóhoz, de a jelek szerint a Barcelona is elszánt, hogy a következő szezontól soraiban tudja a 33 éves játékost.

A barcelonai ügyekben jólértesült spanyol újságíró, Gerard Romero szerint az FC Barcelona felvette a kapcsolatot Pini Zahavival, Robert Lewandowski ügynökével és közölték, milyen feltételek mellett szerződtetnék a csatárt, akit 2023 nyaráig köt szerződés a Bayern Münchenhez.

Eszerint a Barca 30-35 millió eurót fizetne, hogy kivásárolja szerződéséből és 2+1 évre szóló szerződést ajánlana Lewandowskinak.

A katalánok emellett azt is kérték az ügynöktől, próbáljon nyomást gyakorolni a Bayern Münchenre – hamarosan tárgyalóasztalhoz ülnek.

A bajor klub képviselői, Oliver Kahn ügyvezető igazgató és Hasan Salihamidzic sportigazgató a közelmúltban több alkalommal is kijelentették, eszük ágában sincs eladni Lewandowskit, aki szerintük a 2022/23-as szezonban is a Bayern játékosa lesz.

A németek viszont a 30 év fölötti játékosoknak általában csak egyéves hosszabbítást ajánlanak és hónapok óta nem is tudnak új szerződést kötni a lengyellel, így a Barcelona egy 2-3 évre szóló ajánlattal akár előnyös pozícióba is kerülhet.

Bár olvasni lehet olyan pletykákat, hogy az esetleges utódot is kinézték már, Salihamidzic két napja azt mondta, még egy 40-50 millió eurós ajánlatot sem fontolnának meg, így a Barcának vélhetően még emelnie kell majd a 30-35 milliós kereten. Jó kérdés azonban, mennyit hajlandóak maximum fizetni egy augusztusban már 34 éves világklasszisért.

Lewandowski 2014 óta a Bayern játékosa, azóta minden szezonban német bajnok lett (a hétvégén emelte magasba 10. salátástálját) és minden megnyerhető trófeát elhódított a klubbal, 5-ször volt a Bundesliga gólkirálya, 372 mérkőzésen 342 gólja és 71 gólpassza van és a 2021/22-es szezonban sincs nála jobb góllövő a világon.

Borítókép: fotó: EPA/FILIP SINGER

További tartalmak