Musorujsag
Élő Eredmények

Lewandowski menne, hogy Aranylabdát nyerjen

Lewandowski menne, hogy Aranylabdát nyerjen

m4sport.hu
A lengyel támadó jövőre ingyen mehetne, de már idén szeretne váltani. Klubja azonban számolna vele jövőre is, miközben már a helyettesét is keresik.

A BILD „Bayern Insider” podcastjában a lap szakírója, Christian Falk minden héten a német rekordbajnokokkal kapcsolatos legfontosabb témákról beszél. Ezúttal Robert Lewandowski és az ő szerződése körüli huzavona volt a fő téma.

A játékos ügynöke, illetve a klub képviseletében Oliver Kahn és Hasan Salihamidzic csütörtökön asztalhoz ültek és csaknem 2,5 órán keresztül beszélgettek, de egyelőre nem közeledtek az álláspontok, miközben a játékos szeretné mihamarabb tisztán látni a jövőjével kapcsolatban.

A Bayern világossá tette, hogy nem hajlandó eladni Lewandowskit ezen a nyáron mindaddig, amíg nem fizetnek érte magas lelépési pénzt, és nincs megfelelő csere a kilátásban.

Így viszont létrejöhet számukra a legrosszabb eset: A játékos jövő nyáron ingyen távozik.

Lewandowski ügynöke hangsúlyozta, a szerződés 2023 utáni meghosszabbításához a teljes csomagnak (a szerződés időtartamának és a béreknek) megfelelőnek kell lennie. Ellenkező esetben ügyfele elhagyná a klubot. A Bayern szeretné meghosszabbítani a lengyel szerződését, de nem bármi áron. Nem tudnak neki fizetésemelést ajánlani, mivel már most is körülbelül 25 millió eurót keres.

Ugyanakkor a Barcelona évi bruttó 30 millió euró feletti összeget ajánl Lewandowskinak, ami nem tetszik a Bayernnek. Julian Nagelsmann, a bajorok vezetőedzője elmondta, szeretné, ha megállapodásra jutnának és a lengyel játékos meghosszabbítaná a szerződését.

A France Football kitalálta a legjobb csatár-díjat, hogy Lewandowski keze se maradjon üresen… (Fotó: EPA/YOAN VALAT)

Javi Marrtinez szerint csapattársa elsősorban azért szeretne Spanyolországba szerződni, mert úgy érzi, ha a Barcelonában vagy a Real Madridban nyújtott volna olyan teljesítményt, mint tette azt a Bayernben, már két Aranylabdája is lenne.

Ezért akarja magát kipróbálni. Úgy érzi, megérdemelte volna az Aranylabdát. Nem ugyanaz a spanyol ligában, a Barcában vagy a Madridban játszani, mint a Bundesligában. A Realt vagy a Barcát szereti jobban? Holnap megkérdezem tőle” – mondta viccesen a spanyol játékos.

Bár a klub szeretné megtartani, már a helyettesét is keresik. Korábban az Ajax elefántcsontparti támadójáról, Sébastien Hallerről lehetett olvasni, de a Bayern Twitter-oldala szerint Romelu Lukaku is esélyes lehet. A belga támadót már az Evertonnál töltött időszaka alatt is figyelték, de akkor még nem volt konkrét terv a megszerzésére. De ha Lewandowski távozik, nem elképzelhetetlen az érkezése.

Borítókép: EPA/RONALD WITTEK

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Lewandowski hamarosan leül tárgyalni a Bayern München vezetőivel
Szombaton a Dortmund legyőzésével bajnok lett a Bayern München, a bajor csapat 32., sorozatban 10. elsőségét ünnepelhette a Bundesligában. A Borussia elleni 3-1-es győzelemből Robert Lewandowski is kivette részét egy góllal. A lengyel csatár még mindig nem tudja, hol folytatja pályafutását.
Külföldi futball
Az ügyvezető után a Bayern edzője is kijelentette, Lewandowski marad a klubnál
Oliver Kahn, a Bayern München ügyvezető igazgatója a napokban azt <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2022/04/18/oliver-kahn-lewandowski-szerzodeshosszabbitasarol-ez-nem-ugy-mukodik-mint-a-menedzserjatekokban" rel="noopener" target="_blank">nyilatkozta</a>, hogy a bajorok lengyel gólvágója, Robert Lewandowski a következő szezonban is marad a csapatnál. Ezt a kijelentést a vezetőedző, Julian Nagelsmann is megerősítette.
Külföldi futball