Musorujsag
Élő Eredmények
×

Conte álhírnek minősítette a PSG-pletykákat

Conte álhírnek minősítette a PSG-pletykákat

m4sport.hu
Antonio Conte szerint álhírek azok a sajtóértesülések, amelyek szerint ő váltja Mauricio Pochettinót a Paris Saint-Germain vezetőedzői posztján.

Francia, Angol és olasz lapok arról írnak, hogy a jelenleg a Tottenhamnél dolgozó Conte lesz az idény végén távozó argentin tréner utódja a párizsi csapatnál. Az olasz edzőt a Leicester elleni szombati bajnokit felvezető sajtótájékoztatón szembesítették a pletykákkal, és nem különösebben örült a felvetésnek.

„Természetesen jó dolognak tartom, ha más klubok értékelik a munkámat. Azt viszont nem szeretem, ha emberek híreket találnak ki csak azért, hogy beszédtémát szolgáltassanak vagy problémát generáljanak – kezdte válaszát Conte. – Ez nem helyes, nem fair sem velem, sem az érintett klubokkal, sem a játékosaimmal szemben. Már csak azért sem, mert nagyon koncentrálunk erre a hátralévő öt mérkőzésre, hogy fantasztikus eredményt érjünk el.”

A Tottenham az Arsenallal van nagy versenyben a BL-szereplést érő utolsó, negyedik helyért, öt fordulóval a Premier League vége előtt az Ágyúsoknak két pont az előnyük az észak-londoniakkal szemben, ezért nem meglepő, hogy Conténak most pont nem hiányzik a PSG-témában magyarázkodni.

„Röhögnöm kell az ilyen helyzeteken. De azt gondolom, hogy azoknak az embereknek is, akik erről a témáról akarnak beszélni, tiszteletet kell tanúsítaniuk minden érintett iránt és nem álhíreket kitalálni és hazugságokat terjeszteni – folytatta. – Most nagyon fontos, hogy koncentráljunk és ne figyeljünk az álhírekre és azokra az emberekre, akik bajt akarnak okozni a környezetüknek. Le kell játszanunk ezt az öt mérkőzést és mint már korábban mondtam, a szezon végén leülök a klubommal beszélni és egymás között megtaláljuk a legjobb megoldást.”

Az RMC a napokban azt írta, hogy Conte egy több igényt tartalmazó listával állt a PSG elé, például évi 30 millió eurós fizetést szeretne, a játékosok közösségi médiás megnyilvánulásainak ellenőrzésére pedig külön igazgatót akar.

Borítókép: Antonio Conte (Fotó: EPA/Neil Hall)

További tartalmak