Musorujsag
Élő Eredmények

54 évesen elhunyt Mino Raiola, a világ egyik leghíresebb futballügynöke

54 évesen elhunyt Mino Raiola, a világ egyik leghíresebb futballügynöke

m4sport.hu
Betegség következtében 54 éves korában elhunyt Mino Raiola, a labdarúgás egyik legismertebb játékosügynöke, aki többek között olyan világsztárokat képviselt, mint Zlatan Ibrahimovic, Erling Haaland, Paul Pogba vagy Gianluigi Donnarumma.

Raiola még januárban került kórházba, de betegségét nem hozták nyilvánosságra. Az akkor hírek szerint egy sikeres műtét és néhány nap követően hazaengedték, otthonában lábadozott. Beszámolók szerint állapota az elmúlt időszakban súlyosbodott, halálhírét családja Raiola hivatalos Twitter-oldalán jelentette be.

Raiola Olaszországban született, Hollandiában nőtt fel. Fiatalon egy családi pizzériában is dolgozott, menedzseri karrierjét a nulláról építette fel. Bár eleinte is olyan játékosoknak segített Olaszországba szerződni, mint Dennis Bergkamp és Wim Jonk, és ügyfele volt a cseh Pavel Nedved, aki 2003-ban a Juventus futballistájaként megnyerte az Aranylabdát, először 2006-ban figyeltek fel rá, amikor Zlatan Ibrahimovic a Juventustól az Interhez szerződött. Onnantól a Barcelonában, a PSG-ben és a Milanban is szereplő svéd csatár összes átigazolásában közreműködött.

Az elmúlt években már az egyik legbefolyásosabb ügynökként tartották számon, többek között olyan világsztárok karrierjét egyengette, mint Robinho, Mario Balotelli, Paul Pogba, Marco Verratti, Gianluigi Donnarumma, Matthijs de Ligt vagy Erling Haaland. Az elmúlt évek számos jelentős átigazolásából többet is ő hozott tető alá és arról volt híres, hogy játékosainak mindig az elképzelhető legjobb feltételeket (és fizetéseket) harcolta ki, ezért is szeretett vele oly sok futballista dolgozni, a klubok bankszámláját viszont sosem kímélte.

Az olasz üzletember halálhírét két nappal ezelőtt már elterjesztette a nemzetközi sportsajtó, ezt azonban akkor saját maga cáfolta.

Borítókép: Mino Raiola (Getty Images)

További tartalmak