Musorujsag
Élő Eredmények

A Villarreal ráijesztett, de a Liverpool végül a visszavágót is megnyerve jutott a BL-döntőbe

A Villarreal ráijesztett, de a Liverpool végül a visszavágót is megnyerve jutott a BL-döntőbe

M4 Sport
Hiába dolgozta le a szünetig az első meccsen összeszedett hátrányát a Villarreal, a Liverpool fordított és 3-2-re az elődöntő visszavágóján is nyert, így 5-2-s összesítéssel jutott be a Bajnokok Ligája fináléjába.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
Villarreal (spanyol) – Liverpool (angol) 2-3 (2-0)
gólszerzők: Dia (3.), Coquelin (41.), illetve Fabinho (62.), Díaz (66.), Mané (74.)
piros lap: Capoue (85.)
Továbbjutott: a Liverpool 5-2-s összesítéssel

Gyors hazai gól hozta meg a spanyolok kedvét – a vendégvédelem Capoue centerezéséről, majd a befejező emberről, Diáról is lemaradt -, míg a Liverpoolnak percekre volt szüksége, amíg rendezte sorait.

Az angolok bár átvették a kezdeményezést, a mezőnyben rengeteget dolgozó spanyolokkal szemben ez nem eredményezett még lehetőségeket sem. A hazaiak távol tartották a sokat hibázó vendégeket a veszélyes zónától. A szünet előtti hajrában a ziccerben lévő Lo Celso ütközött a kivetődő Alissonnal, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.

Ezt a spanyolok talán csak azért nem bánták jobban, mert a 41. percben ismét eredményesek voltak: Capoue beadását Coquelin fejelte a jobb felső sarokba. A favorit angolok úgy vonulhattak szünetre, hogy sok technikai hiba mellett labdabirtoklásban is alulmaradtak riválisukkal szemben, míg két lövési kísérletükből egyik sem talált kaput.

A második félidőre teljesen más felfogású vendégcsapat érkezett a pályára, ennek eredményeként az angolok azonnal beszorították a spanyolokat. Később öt perc leforgása alatt egyenlítettek: előbb a 62. percben Fabinho éles szögből lőtt gólt, a 67. percben pedig Luis Díaz fejelt közelről a kapuba. A labda mindkétszer Rulli kapus lábai között jutott a kapuba, az első találat különösen az ő lelkén száradt.

A 74. percben Mané a félpályáról indulva lőtt gólt, Rulli akkor a kifutást számolta el, nem tudott felszabadítani. A folytatásra nem maradt izgalom, így a Juventus, illetve a Bayern München kiejtését követően a Liverpool már túl nagy falatnak bizonyult a Villarreal számára.

A Liverpool tizedik alkalommal jutott a legrangosabb európai kupasorozat döntőjébe, amelyet hatszor nyert meg, legutóbb 2019-ben.

A sorozat fináléját május 28-án Párizsban rendezik.

A másik ágon szerdán a Real Madrid azt a Manchester Cityt fogadja, amelytől egy héttel ezelőtt vendégként 4–3-ra kikapott. A 21 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti, akárcsak a sorozat fináléját, amelyet május 28-án Párizsban rendeznek.

Borítókép: Luis Díaz (balról) ünnepli a gólját (EPA/DOMENECH CASTELLO)

További tartalmak