Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hivatalos: Már nem Abramovics tulajdona a Chelsea - komoly összegért kelt el a klub

Hivatalos: Már nem Abramovics tulajdona a Chelsea - komoly összegért kelt el a klub

m4sport.hu
A Chelsea hivatalos oldalán erősítette meg, hogy a Todd Boehly, a Clearlake Capital, Mark Walter és Hansjoerg Wyss által vezetett új tulajdonosi csoport megállapodott a klub megvásárlásának feltételeiről.

A Chelsea megerősítette, megállapodtak a feltételekről Todd Boehly-vel, így a klub 4,25 milliárd fontért vált tulajdonost.

Roman Abramovics az orosz-ukrán konfliktus kirobbanása után kényszerült rá, hogy eladja a Chelsea-t. Az orosz üzletembernek „nagyon nehéz és fájdalmas” döntést kellett meghoznia a futballklub eladásával. Távozása a Chelsea legsikeresebb korszakának a végét jelenti, hiszen regnálása alatt összesen 21 trófeát nyert a klub. A többi között az angol bajnokságot és az FA Kupát öt-öt, míg a Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát két-két alkalommal nyerték meg. Legutóbb februárban, a klub vb-n diadalmaskodtak – történetük során először.

A közlemény szerint a teljes befektetésből 2,5 milliárd fontot a klub részvényeinek megvásárlására fordítanak, és a bevételt egy befagyasztott brit bankszámlára helyezik azzal a szándékkal, hogy százszázalékban jótékony célokra fordítsák, ezt Roman Abramovics is megerősítette. A befagyasztott brit bankszámláról történő átutaláshoz pedig az Egyesült Királyság kormányának jóváhagyása szükséges, így biztosan nem vándorol illetéktelen kézbe a befolyt összeg.

Ezen felül a leendő új tulajdonosok 1,75 milliárd font értékű további befektetést vállalnak a klub javára. Ez magában foglalja a Stamford Bridge-re, az Akadémiára, a női csapatra és a Kingsmeadow-ra, a női csapat stadionjára irányuló beruházásokat, valamint a Chelsea Alapítvány további finanszírozását.

Az eladás várhatóan május végén zárul le, amennyiben a szükséges hatósági jóváhagyások megtörténnek. A klub további részleteket csak az eladás lezárását követően közöl.

A tulajdonosi csoportot a hírek szerint Todd Boehly vezeti. Az Amerikai üzletember, befektető és filantróp kiemelt érdekeltséggel bír a sport területén: tulajdonosi részesedése van a Los Angeles Lakersben, a város női kosárcsapatában a Los Angeles Sparksban és baseball csapatban a Los Angeles Dodgersben is.

Borítókép: EPA/ANDY RAIN

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Guardiola: Talán nem vagyok elég jó ahhoz, hogy BL-győzelemhez segítsem a Cityt
Kettőt aludhatott - már amennyire sikerült - Pep Guardiola a <a href="https://m4sport.hu/bajnokokligaja/cikk/2022/05/04/ilyen-nincs-es-megis-van-ujabb-real-csoda-a-madrid-ketgolos-hatranybol-forditott-a-city-ellen-es-jutott-be-a-bl-dontobe" rel="noopener" target="_blank">Real Madrid elleni kiesésre </a>a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A Manchester City spanyol menedzsere bevallotta, hogy nagy pofon volt számukra az, ahogyan elbukták a döntőbe jutást, időre van szükség, hogy feldolgozzák az eseményeket.
Külföldi bajnokságok
Klopp kolumbiai játékosát dicséri, aki egyedülálló, hat trófeás csúcsot érhet el a szezonban
Szombaton este fontos rangadót játszik a Liverpool a Premier League-ben. Jürgen Klopp csapata a Tottenham Hotspur együttesét fogadja, győzelem esetén újra a tabella élére ugorhatna, egy meccsel többet játszva a címvédő Manchester Citynél. A Vörösök német edzője az összecsapást felvezető sajtótájékoztatón külön kiemelte Luis Díazt, aki télen érkezett a portugál Portótól. A csapatváltásnak köszönhetően különleges rekord lehet az övé.
Külföldi bajnokságok