Musorujsag
Élő Eredmények

Watzke: A Dortmund 113 éves klub, ebből 111-ben Haaland nélkül játszott. Ha elmegy, találunk mást

Watzke: A Dortmund 113 éves klub, ebből 111-ben Haaland nélkül játszott. Ha elmegy, találunk mást

m4sport.hu
Hans-Joachim Watzke, a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának vezérigazgatója továbbra sem aggódik túlságosan Erling Haaland esetleges távozása miatt.

 

Hétfőn bombaként robbant a hír, miszerint a Manchester City mindenben megállapodott a norvég gólvágóval, aki már át is esett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon – az angol gigász állítólag már tájékoztatta is a Borussia Dortmundot, hogy a héten aktiválja az Erling Haaland szerződésében szereplő 75 millió eurós kivásárlási záradékot, ennek értelmében a 21 éves sztár hamarosan Pep Guardiola játékosa lesz.

A pletykákra most reagált a CNN-nek Hans-Joachim Watzke, a dortmundiak sportigazgatója, aki szemmel láthatóan továbbra sem aggódik a fiatal csatár távozása miatt.

„Számunkra a tehetségek szerződtetése az egyetlen járható út, mert amikor egy játékos remekül teljesít, a legnagyobb klubok állnak sorba érte, a hátuk mögött oligarchiákkal és arab államokkal, ezt a csatát pedig nem nyerhetjük meg. Ám egy 18 éves tehetség esetében – mint például Jude Bellingham – győzhetünk egy ilyen harcban, mert a fiatalok szeretnek a BVB-nél lenni, folyamatosan 80 ezer néző buzdítja őket, jó a hangulat, a klub pedig tudja, hogyan kell megfelelően fejleszteni őket. A mi módszerünk ez, és szerintem ez megfelelően működik, legalábbis legtöbbször. Néha kicsit érzelmesebbek a klubváltások, számomra például nagy csapás volt, amikor 2016-ban Mats Hummels bejelentette, hogy távozik, mert sok ideje nálunk volt, ráadásul szoros volt a kapcsolatunk. Van viszont, hogy egy játékos csak egy-két-három évig van itt, és nem alakul ki annyira mély kapcsolat, az pedig normális a labdarúgásban, hogy jönnek és mennek a futballisták, ha valaki távozni akar, hát rendben.”

A sportvezető szerint Robert Lewandowski és Pierre-Emerick Aubameyang után is volt élet – mint ahogy Haaland után is lesz.

„Van, hogy jó üzletet kötünk, van, hogy nem annyira jót – amikor Ousmane Dembélét rövid idő után eladtuk a Barcelonának, az remek üzlet volt, de amikor Lewandowski ingyen elment, az már rossz volt, de hát ilyen a futball. Ami Haalandot illeti, ez az ő döntése lesz. Tisztában van vele, hogy kivásárlási záradék van a szerződésében, tehát neki kell eldöntenie, hogy ezt aktiváljuk-e vagy sem, van ideje, hogy átgondolja a dolgokat. De a Dortmund 113 éves klub, ebből 111-et Haaland nélkül játszott. Elment Lewandowski, ám az azt követő években is játszottunk, egészen mostanáig. Majd távozott Aubameyang, most pedig talán Haaland tesz így. Viszont biztosak lehetnek benne, hogyha úgy dönt, hogy vált, 100 százalék, hogy megtaláljuk majd az utódját.”

 

Borítókép: EPA/RONALD WITTEK

További tartalmak

Kapcsolódó hírek