Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bild: a Bayern az utolsó pillanatig bízott Haaland megszerzésében

Bild: a Bayern az utolsó pillanatig bízott Haaland megszerzésében

mti
A Bild információi szerint a Bayern München egészen az elmúlt hétvégéig bízott abban, hogy sikerül leigazolni a Dortmundtól Erling Haalandot, aki végül a Manchester Cityt választotta.

A korábbi sajtóértesüléseknek megfelelően a Premier League éllovasa kedden jelentette be hivatalosan, hogy elvi megállapodásra jutott a Borussia Dortmunddal Erling Haaland átigazolásáról. A Sky Sports korábbi értesülései szerint az angol klub a fiatal csatár szerződésében szereplő 75 millió eurós kivásárlási árat fizeti ki, a legfrissebb jelentések szerint azonban a City „csak” 60 milliót fizet. A megállapodás értelmében a 21 éves támadó július 1-jén érkezik, ugyanakkor a csatárral még meg kell egyezzenek az ügylet személyes anyagi részleteiről. Brit sajtóértesülések szerint utóbbi nem lehet probléma, hiszen Haaland várhatóan a Premier League legjobban fizetett játékosa lesz.

A Bild ugyanakkor úgy tudja, hogy Haaland Bundesligában maradása jóval tovább napirenden volt, mint azt korábban sejteni lehetett: a Bayern München egészen az utolsó pillanatig aktív volt a norvég csatár ügyében, Haalandék állítólag csak az elmúlt hétvégén kosarazták ki végleg Hasan Salihamidzicet, a Bayern sportigazgatóját. A lap szerint a bajor klub és a játékos korábban aktívan tárgyalt: március elején, amikor Haaland – hivatalosan izomsérülése miatt – néhány napot Münchenben töltött, egyórás megbeszélést folytatott Salihamidziccsal.

A Bild idézi a Haaland-ügyben tájékozottnak tartott norvég szakértőt, Jan-Aage Fjörtoftot, aki szerint a Real Madrid és a Manchester City érdeklődéséhez képest azért volt csendesebb a Bayern érdeklődése, mert tudták, hogy ha túlságosan próbálkoznak, akkor megsértik Robert Lewandowskit. „De a végső szakaszban ugyanolyan kétségbeesetten próbálták megszerezni Haalandot, mint a másik kettő” – mondta.

Robert Lewandowski szerződése jövő nyáron jár le a Bayernnél, a megállapodás hosszabbítása egyelőre nem történt meg, ebben valószínűleg a Haaland-ügy is közrejátszott. A lengyel csatár állítólag már nem érzi magát teljes mértékben megbecsültnek a Bayernnél, és a 2023-ig szóló szerződése ellenére idén nyáron inkább távozna a klubtól és a Barcelonában köthet ki.

Borítókép: Erling Haaland (Fotó: EPA/Friedemann Vogel)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek