Musorujsag
Élő Eredmények
×

Lewandowski közölte a Bayern Münchennel: nem hosszabbít, távozni akar a klubtól

Lewandowski közölte a Bayern Münchennel: nem hosszabbít, távozni akar a klubtól

m4sport.hu
A német sportsajtó csütörtök este egybehangzóan arról ír, miszerint Robert Lewandowski meghozta a döntést a jövőjével kapcsolatban: már a nyáron elhagyja a Bayern Münchent.

 

A friss információról elsőként a Bayern München ügyeivel kapcsolatban igencsak jól értesült Bild számolt be – mint a portál írja, a bajorok nehéz helyzetbe kerülhetnek, Robert Lewandowski ugyanis állítólag néhány napja közölte is a klub vezetőségével, hogy nem kívánja meghosszabbítani a 2023 nyarán lejáró szerződését.

Kerry Hau, a Sport1 újságírója alátámasztja az értesülést, hozzátéve, hogy Lewandowski már a nyáron szeretné elhagyni a német rekordbajnokot, s az elsődleges választása a Barcelona lenne.

A 33 esztendős gólzsák vélhetően azért határozott a búcsú mellett, mert a Bayern az elmúlt hónapokban nem szorgalmazta a szerződéshosszabbítást, ráadásul a Bild szerint a támadót érzékenyen érintette az is, amikor néhány napja kiderült, hogy a vezetőség nagy erőkkel próbálkozott Erling Haaland leigazolásával – Lewandowski állítólag úgy érzi, a bajorok nem becsülik őt eléggé.

A csatár 2014 júliusában, ingyen került a Münchenhez, melynek színeiben azóta összesen 373 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 343 gólt szerzett, emellett kiosztott 73 gólpasszt is. Lewandowski a most futó szezonban 45 találkozón 49-szer volt eredményes.

A hírek szerint 30-40 millió euró közötti összegért válthat csapatot – persze akkor, ha a Bayern úgy dönt, hogy már ezen a nyáron eladja.

 

Borítókép: EPA/RONALD WITTEK

További tartalmak