Musorujsag
Élő Eredmények
×

Agüero szobrot kapott legendás gólja emlékére

Agüero szobrot kapott legendás gólja emlékére

m4sport.hu
A gól és az azt követő gólöröm minden City-szurkoló számára örök emlék marad.

2012 május 13.-án, a Premier League utolsó fordulójában a Manchester City a 90. percben még hátrányban volt a Queens Park Rangers ellen, de előbb Edin Dzeko, majd a 94. percben Sergio Agüero is betalált, a győzelemmel pedig a City nem csak a meccset, hanem a bajnokságot is megnyerte a városi rivális United előtt.

A klub az emlékezetes találat 10. évfordulójára szoborral tiszteleg az argentin játékos előtt. Az Etihad Stadion előtt felállított mű a klasszikussá vált gólörömöt eleveníti meg.

A klub egy Twitter-videót is közzétett, ebben Agüero korábbi csapattársai tisztelegnek a klublegenda előtt, aki az együttes történetének legeredményesebb játékosa 260 góllal.

A szobrot készítő Andy Scott szerint az alkotás a a sporttörténelem vitathatatlanul egyik legnagyszerűbb pillanatát örökíti meg, amely örök emlék marad a Manchester City szurkolói számára szerte a világon.

Abban a 10 évben amit Manchesterben játszottam, rengeteg trófeát tudtam nyerni, és segíthettem abban, hogy a klub a világ egyik legfontosabb csapatává váljon. Nagyon hálás vagyok, hogy elkészítették ezt a szobrot manchesteri futballpályafutásom elismeréseként. Ez valami nagyon különleges érzés” – mondta a decemberben szívbetegség miatt visszavonuló Agüero.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek