Musorujsag
Élő Eredmények
×

Guardiola keményen kiosztotta az őt korábban kóstolgató MU-legendát

Guardiola keményen kiosztotta az őt korábban kóstolgató MU-legendát

m4sport.hu
Pep Guardiola, a Manchester City trénere keményen visszaszólt az őt korábban kóstolgató Manchester United-legenda Patrice Evrának.

 

Patrice Evra még a City Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-búcsúja után állt bele a katalán szakemberbe.

„A Manchester Citynek vezéregyéniségekre lenne szüksége az átütő sikerhez, csakhogy Guardiola nem akar ilyen játékosokat a csapatába. Irányítható karaktereket keres, mert ő akar lenni a vezéridézte a Daily Mail Evra Marcának tett nyilatkozatát. – Ezért van, hogy mikor bajba kerülnek, nem tudnak kimászni belőle. Mindenki les kifelé a kispadra, hogy a főnök mit mond, ahelyett, hogy önálló döntéseket hoznának a pályán és vállalnák érte a felelősséget. Ott volt például Sir Alex ferguson, aki taktikailag nem volt túl jó, de mindig mondta a játékosainak, »a pályán kívül én vagyok a főnök, a gyepen viszont ti«.”

A jelenleg szakértőként dolgozó korábbi BL-győztes futballista szerint Guardiolára már korábban is jellemző volt, hogy nem szerette, ha rajta kívül másnak is van szava az öltözőben.

„Így építi fel a csapatait, mert nem tud erős személyiséggel rendelkező játékosokat menedzselni és edzeni. Így tett a Barcelonánál is, hogy mindenkit irányíthasson. Így aztán, ha rosszul mennek a dolgok, mindig csak ő dönt.”

Most reagált az elhangzott vádakra Guardiola is – az edző a West Ham elleni Premier League-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón igencsak odaszúrt Evrának.

„Nem igazán láttam náluk azt a fajta karaktert és személyiséget, amikor a Manchester United ellen játszottunk. Tudják, amikor szétzúztuk őket, még a Barcelonával. Sok játékosom világbajnokságot, Európa-bajnokságot, Bajnokok Ligáját és bajnokságot nyert… Talán igaza volt Evrának, de talán csak be akart szólni valami frappánsat, hogy visszamehessen a Manchester Unitedhez dolgozni.”

 

Borítókép: EPA/PETER POWELL

További tartalmak

Kapcsolódó hírek