Musorujsag
Élő Eredmények

Bayern-elnök: Lewandowskinak 2023-ig szerződése van, addig itt marad

Bayern-elnök: Lewandowskinak 2023-ig szerződése van, addig itt marad

m4sport.hu
A Bayern München elnöke arra utalt egy televíziós interjúban, hogy a klubnak nincs szándékában egy évvel szerződése lejárta előtt elengedni Robert Lewandowskit.

A bajorok lengyel csatára múlt héten közölte a klub vezetőivel, hogy nem szeretné kitölteni jövő nyáron lejáró szerződését és már idény nyáron távozni kíván a klubtól. A hírek szerint a Barcelonában köthet ki.

Csakhogy a Bayern München elnöke a hétvégén a német Sport1-nek azt mondta, nem akarják elengedni Lewandowskit. „Robertnek 2023-ig van szerződése, addig nálunk fog játszani” – fogalmazott Herbert Hainer. Az elnök úgy tudja, hogy Oliver Kahn ügyvezető és Hasan Salihamidzic sportigazgató ajánlatot tett a játékos menedzsmentjének a szerződés meghosszabbítására, de „úgy tűnik, ezt nem fogadták el”. A 67 éves sportvezető hozzátette, ő maga nem volt jelen a tárgyaláson.

Lewandowski ugyanakkor nemrég azt állította, hogy még nem kapott hivatalos szerződéshosszabbítási ajánlatot a Bayerntől. Hainer erre úgy reagált, hogy írásbeli ajánlatot csak akkor szoktak tenni, ha szóban már mindent megbeszéltek. „Először elkezdenek beszélgetni, aztán tárgyalni. És majd valamikor, napok, hetek, hónapok múlva azt mondják: így fogjuk csinálni. Csak ekkor készül el az írásos ajánlat” – magyarázta.

A klubelnök szerint Lewandowski ki fogja tölteni a szerződését, utána viszont „szíve joga nem meghosszabbítani” azt. Ebben az esetben „természetesen ingyen távozhat, hiszen ingyen is jött”.

Borítókép: Robert Lewandowski a Bundesliga bajnokának járó salátástállal (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A Bayern sportigazgatója megerősítette: Lewandowski távozni akar
A Bayern München utolsó bajnoki mérkőzése után Hasan Salihamidzic, a Bayern München sportigazgatója hivatalosan is megerősítette a hírt, miszerint Robert Lewandowski, a gárda lengyel sztárcsatára közölte a klubvezetőkkel, nem szeretné kitölteni jövő nyáron lejáró szerződését és távozni kíván a klubtól.
Külföldi futball