Musorujsag
Élő Eredmények

Chiellini: Boldogan távozom

Chiellini: Boldogan távozom

mti
Elképzelhető, hogy az észak-amerikai profi bajnokságban (MLS) folytatja pályafutását Giorgio Chiellini, aki Torinóban hétfőn játszotta utolsó mérkőzését a Juventus labdarúgócsapatában.

A 37 éves védő kezdő volt a Lazio elleni bajnokin, s mivel 17 évet játszott a Juvéban, a 17. percben cserélték le a közönség ovációja közepette. Az Európa-bajnok hátvéd kilenc bajnoki címet és öt Olasz Kupát nyert, illetve kétszer jutott be a Bajnokok Ligája fináléjába a torinói együttessel, amelynek színeiben ez volt az 560. hivatalos mérkőzése.

A lecserélésekor Chiellini a csapatkapitányi karszalagot az ugyancsak búcsúzó argentin Paulo Dybalának adta át, majd tett egy tiszteletkört a szurkolók előtt.

Chiellini a válogatottban befejezi szereplését, klubszinten pedig valószínűleg az MLS-be igazol.

„A Messina elleni meccsen debütáltam, Pavel Nedvedet váltottam – emlékezett a kezdetekre a futballista a Sky Sport Italiának nyilatkozva. – Az egy hosszú történet kezdete volt, amely idáig repített. Boldogan és békésen távozom, mert a döntésem nem napok vagy hetek alatt született meg, hanem hónapok alatt érlelődött meg bennem. Mindig is azt mondtam, hogy szeretnék magas szintet elérni, ez sikerült.”

Chiellini 2005-ben, a Fiorentinától szerződött a Juventushoz. A válogatottól júniusban, a Copa América-győztes argentinok elleni londoni mérkőzésen búcsúzik el.

Borítókép: Giorgio Chiellini búcsúmeccse a Juventusban (Fotó: EPA/Alessandro Di Marco)

További tartalmak