Musorujsag
Élő Eredmények
×

Shaqiri az MLS legjobban fizetett játékosa

Shaqiri az MLS legjobban fizetett játékosa

MTI
Klubja a Chicago Fire 11 mérkőzés után a keleti főcsoport utolsó helyén áll.

A svájci Xherdan Shaqiri, a Chicago Fire középpályása az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) legjobban fizetett játékosa. Az MLS játékos-szervezete kedden a honlapján hozta nyilvánosságra az adatokat, amelyek szerint a 30 éves válogatott futballista alapbére 7,35 millió dollár, a teljes fizetése pedig 8,15 millió a mostani idényben. Shaqiri februárban igazolt az Olympique Lyontól a Chicago Fire együtteséhez, amely 11 mérkőzés után a keleti főcsoport utolsó helyén áll.

A középpályást várhatóan megelőzi majd az olasz Lorenzo Insigne, aki idén nyáron a Napolitól a Toronto FC-hez szerződik. A kereseti ranglistán jelenleg a Los Angeles Galaxy támadója, a mexikói Javier Hernández a második 6 millió dollárral, az Inter Miami támadója, az argentin Gonzalo Higuaín pedig a harmadik 5,1 milliós alapbérrel és 5,79 milliós teljes fizetéssel.

A magyar válogatott játékosok közül a Philadelphia Uniont erősítő Gazdag Dániel az első (550 000/586 250 dollár), a Sporting Kansas Cityben futballozó Sallói Dániel (450 000/506 667) a második, az FC Dallas együttesében játszó Schön Szabolcs (350 000/391 800) pedig a harmadik.

Borítókép: Xherdan Shaqiri (Fotó: EPA/Jean-Christophe Bott)

További tartalmak