Musorujsag
Élő Eredmények
×

Chelsea-eladás: megegyezett Abramoviccsal a brit kormány

Chelsea-eladás: megegyezett Abramoviccsal a brit kormány

m4sport.hu
Brit sajtóértesülés szerint Roman Abramovics és az Egyesült Királyság kormánya megtalálta azt a jogi megoldást, amely lehetővé teszi a Chelsea eladását.

A londoni klub május 7-én jelentette be, hogy megszületett a megállapodás a futballklub tulajdonosváltásáról, a Los Angeles Dodgers baseball-csapatának két résztulajdonosa, az amerikai Todd Boehly és Mark Walter, valamint a svájci Hansjörg Wyss, továbbá a Clearlake Capital amerikai befektetési csoport 4,25 milliárd fontos üzlet keretében veszi át a tavaly Bajnokok Ligája-győztes londoni egyesületet.

A megállapodás alapján a csoport 2,5 milliárdot fizet a klub részvényeiért, további 1,75 milliárdot pedig a stadion fejlesztésére, a női csapatra, az akadémiára és a Chelsea alapítványára fordít. A közleményben kiemelik, hogy a bevétel egy befagyasztott brit bankszámlára kerül, és azt Roman Abramovics, a klub jelenlegi tulajdonosa teljes egészében jótékony célra fordítja. Az orosz üzletember 19 év után kényszerűségből válik meg a Chelsea-től, mert az ukrajnai háború kitörése után Nagy-Britannia intézkedéseket léptetett életbe vele szemben.

A héten azonban megakadt a tulajdonosváltási folyamat, ugyanis a brit kormánynak aggályai támadtak azzal kapcsolatban, hogy Abramovics – azt kihasználva, hogy a klub 1,5 milliárd fonttal tartozik az egyik cégének – mégis hasznot húzhat az eladásból.

A Sky úgy tudja, hogy az orosz oligarcha és a brit kormány jogászai közös nevezőre jutottak abban, hogyan kezeljék az adósságot, így elhárulhat az akadály a Chelsea eladása elől.

Borítókép: A Chelsea stadionja Londonban (Fotó: EPA/Andy Rain)

További tartalmak