Musorujsag
Élő Eredmények
×

A korábbi magyar kapitány is helyet kapott a holland labdarúgó-válogatott stábjában

A korábbi magyar kapitány is helyet kapott a holland labdarúgó-válogatott stábjában

m4sport.hu
Ronald Koeman januártól veszi át az együttes irányítását, másodedzője a korábban magyar válogatottat húsz találkozón irányító Erwin Koeman lesz.

Ronald Koeman az év végi világbajnokság után veszi át a holland labdarúgó-válogatott irányítását. A korábbi klasszis védő 2018 februárja és 2020 augusztusa között volt már holland kapitány, de akkor a Barcelona hívásának nem tudott ellenállni. A katalánoktól azonban tavaly októberben menesztették, így jelenleg nincs csapata. Jelenleg a vb végéig a súlyos betegséggel küzdő Louis van Gaal irányítja a csapatot. A holland együttes a világbajnokság csoportkörében a házigazda Katarral, Szenegállal és Ecuadorral került gy csoportba.

Koeman már ki is jelölt két tagot a szakmai stábjában. A másodedzője az egy évvel idősebb testvére, Erwin Koeman lesz, míg a kapusedzői feladatokat Patrick Lodewijks fogja ellátni. Mindhármuk szerződése a 2026-os világbajnokságig szól.

Az új stábban a minőség és a tapasztalat nagyon fontos számomra. Sokat dolgoztam már mindkettejükkel, így aztán tudjuk, mit várhatunk egymástól. Az Erwinnel Angliában eltöltött három és fél év megtanított arra, hogy jól látja a dolgokat, és hogy kiegészítjük egymást. Patrick profi, ha kapusügyekről van szó. Ez már világos volt számomra a Feyenoordnál, az Evertonnál és korábban a holland válogatottnál” – mondta Koeman a holland szövetség honlapjának.

Erwin Koeman játékosként többek között az FC Groningenben, a PSV-ben és a KV Mechelenben játszott. 31 meccsen szerepelt a holland válogatottban. Testvére mellett másodedző volt a Southampton és az Everton együttesénél, vezetőedzőként a Fenerbahce kispadján irányított kilenc meccsen.

2008 májusa és 2010 júniusa között húsz mérkőzésen ült a magyar válogatott kispadján, ezeken hét győzelem és négy döntetlen mellett kilenc vereség volt a mérlege.

Borítókép: Erwin Koeman (fotó:tellerreport.com)

További tartalmak