Musorujsag
Élő Eredmények
×

Freiburgi sportigazgató: Sallai sokat fejlődött nálunk, szeretnénk megtartani

Freiburgi sportigazgató: Sallai sokat fejlődött nálunk, szeretnénk megtartani

m4sport.hu/Kossuth Rádió
A Freiburg sportigazgatója elégedett a csapat magyar labdarúgójával, Sallai Rolanddal, aki sokat tanult és fejlődött a német csapatnál.

Klemens Hartenbach egy nappal a Leipzig elleni, szombati kupadöntő előtt nyilatkozott a Kossuth Rádiónak. Elmondta, a 2018 óta Sallai mindig is nagyon jó játékos volt, de a freiburgi évek még jobbá tették őt.

„Teljesen elégedettek vagyunk Rolanddal – mondta a klubvezető a magyar válogatott támadóról, aki az elmúlt szezonban 35 tétmérkőzésen öt gólt szerzett és öt gólpasszt adott a Freiburg színeiben, a Kicker pedig őt választotta meg a 30. Bundesliga-forduló legjobbjának. – Mindig is nagyon jó játékos volt, de sokat tanult és fejlődött nálunk. Korábban valamelyest még szilaj volt, de ezen a téren is sokat változott. Mostanra nyugodtabb, megfontoltabb lett, ez kellett is ahhoz, hogy most ilyen szintű játékos legyen. Többet ért meg a játékrendszerből, ami rendkívül fontos, több lehetőséget is kapott.”

Klemens Hartenbach hozzátette, szeretnék megtartani a vasárnap 25 éves Sallait addig, amíg csak lehet, és ez neki is jót tehet. „Ezt a kiegyensúlyozottságot kell megtartania, és azért dolgoznia, hogy tovább fejlődjön. Fontos tudatosítani: nincs olyan életkor, amikor az ember kész van, mindig lehet fejlődni. Ezt a hozzáállást várjuk tőle. Természetesen hosszú távon számolunk Rolanddal, szeretnénk megtartani őt, ameddig csak lehet, de azzal is számolnunk kell, hogy ha egy fiatal játékos jól teljesít a Freiburgban, gyakran jelentkeznek érte más csapatok. De Roland egyelőre nálunk játszik, és én azt hiszem, jó helyen van itt, és itt még sokat tanulhat. Optimista vagyok, és úgy gondolom, még nálunk lesz egy darabig.”

A Freiburg a hatodik, Európa-liga-csoportkört érő helyen végzett a bajnokságban, a kupában pedig döntőbe jutott, ahol Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik és Willi Orbán csapatával, a Leipziggel találkozik szombat este a berlini Olimpiai Stadionban. A sportigazgató szerint fontos, hogy ne legyen nyomás a csapaton a fináléban. „Meg kell becsülnünk ezt a lehetőséget és élveznünk kell egy ilyen mérkőzésnek a hangulatát.”

A csapatnak szerinte „nem az egyéni teljesítményekben, hanem az egységben” van az ereje. „Szemben például a Bayern Münchennel, a Lipcsével vagy a Dortmunddal, nálunk nem az egyéni hatékonyság a meghatározó. Persze vannak kiváló egyéni képességű játékosaink, de nem ez a fő jellemzőnk. Az egy mindenkiért elv mentén dolgozunk, harcolunk, futunk, egymásért játszunk. Ez a legnagyobb erényünk. Mindeközben pedig folyamatosan fejlődnek a játékosaink, ha például Sallai Rolandra gondolok, rengeteget fejlődött amióta nálunk játszik, évről évre egyre jobban teljesít, de ez igaz a többiekre is. Alázatosan és keményen dolgozó játékosok, akik a szívüket is kiteszik a pályára. Ez jellemzi a Freiburgot.”

Borítókép: Sallai Roland (EPA/FOCKE STRANGMANN)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Fazekas, Détári és Lisztes után lesz újra Német Kupa-győztes magyar labdarúgó
Az elődöntők után eldőlt, hogy idén újra lesz olyan magyar labdarúgó, aki megnyeri csapatával a Német Kupát, már csak az a kérdés, hogy egy vagy három játékos iratkozik fel a listára, amelyen eddig csak Fazekas Árpád, Détári Lajos és Lisztes Krisztián neve szerepel, utóbbi ráadásul kétszer is az élen végzett a sorozatban.
Légiósok