Musorujsag
Élő Eredmények

A Lyon félóra alatt eldöntötte a női labdarúgó BL-döntőt

A Lyon félóra alatt eldöntötte a női labdarúgó BL-döntőt

m4sport.hu
Az Olympique Lyon visszahódította a női labdarúgó Bajnokok Ligája trófeáját, miután a szombati torinói döntőben 3-1-re verte a tavaly győztes Barcelonát.

A francia csapat ellentmondást nem tűrően futballozott, tulajdonképpen bő félóra alatt eldöntötte a találkozót. Amandine Henry már a hatodik percben szépségdíjas góllal juttatta előnyhöz együttesét, ugyanis labdaszerzést követően 25 méterről hajszálpontosan lőtte ki a bal felső sarkot.

Szűk negyedórával ésőbb a 2018-ban aranylabdás Ada Hegerberg növelte az előnyt, majd hatalmas védelmi hibát kihasználva Macario is betalált. A katalánok ugyan a szünet előtt szépítettek, de a folytatásban nem tudtak újabb gólt szerezni, így a tavalyi arany után idén meg kellett elégedniük az ezüstéremmel.

Az Olympique Lyon tizedik BL-fináléjában nyolcadik diadalát aratta. A két csapat három éve Budapesten a Groupama Arénában is megküzdött a trófeáért, akkor 4-1-re nyertek a franciák. A Lyon 2016 és 2020 között sorozatban ötször diadalmaskodott a legrangosabb kupasorozatban, azaz egy év kihagyást követően éppen a címvédőtől szerezte vissza a trófeát.

Női BL, döntő:
Olympique Lyon (francia)-FC Barcelona (spanyol) 3-1 (3-1)
gólszerzők: Henry (6.), Hegerberg (23.), Macario (33.), illetve Alexia (41.)

Borítókép: epa09963982 Lyon's starting eleven poses before the Women's UEFA Champions League final soccer match FC Barcelona vs Olympique Lyon at the Allianz Stadium in Turin, Italy, 21 May 2022. EPA/ALESSANDRO DI MARCO

További tartalmak