Musorujsag
Élő Eredmények

Hat nap alatt a harmadik rendbontás a pályára szaladó szurkolók miatt Angliában

Hat nap alatt a harmadik rendbontás a pályára szaladó szurkolók miatt Angliában

m4sport.hu
Gary Neville, a Sky Sports szakértője is értetlenül áll az esetek előtt, véleménye szerint idióták akik ilyet csinálnak.

Az angol labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában az éllovas Manchester City 0-2-ről fordítva 3-2-re verte az Aston Villát, ezzel megvédte bajnoki címét.

A lefújást követően a csapat szimpatizánsai elözönlötték a pályát, azonban a csapat egyes szurkolói ahelyett, hogy az ünnepléssel foglalkoztak volna, amellett, hogy összetörték az Etihad Stadion egyik kapuját, megtámadták az ellenfél kapusát is.

Hihetetlen, hogy az elmúlt időben ezek az idióták nemcsak a pályán szaladgálnak, hanem játékosokat támadnak meg. Mi a fenét csinálnak? Örülnek, mert megnyerték a bajnokságot, extázisban vannak, ezt értem. De megtámadni az ellenfél játékosait a pályán? Ez honnan jött? Ez teljesen nevetséges” – mondta az esettel kapcsolatban Gary Neville, a Sky Sports szakértője.

A korábbi manchesteri legenda kifakadása nem véletlen, az elmúlt öt nap alatt ez volt a harmadik komoly incidens, amikor a pályára beengedett szurkolók összetűzésbe kerültek az ellenfél játékosával/edzőjével

Szerdán egy Nottingham Forest-szurkoló lefejelte a Sheffield United csapatkapitányát, Billy Sharpot az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság rájátszásának elődöntője után, amikor a szurkolók a pályára rohantak.

Két nappal később az Everton otthonában, a Goodison Parkban, a szurkolók a pályára rohanva ünnepelték a bennmaradást, de akadt köztük, aki az ünneplés helyett az ellenfél edzőjét, Patrick Vieirát hergelte, ami alaposan kihozta a sodrából a korábbi francia klasszist, aki nemes egyszerűséggel felrúgta az őt provokáló szurkolót.

 

Borítókép: A Manchester City szurkolói a pályán ünnepelnek, miután csapatuk megnyerte az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2022. május 22-i, Aston Villa elleni mérkőzését Manchesterben. A Manchester City öt év alatt negyedszer, összességében pedig nyolcadszor lett bajnok az angol labdarúgó-bajnokságban. MTI/EPA/Andrew Yates

További tartalmak