Musorujsag
Élő Eredmények
×

„A Bayern nem Lewandowskit, a játékost vesztette el, hanem Robertet, az embert”

„A Bayern nem Lewandowskit, a játékost vesztette el, hanem Robertet, az embert”

m4sport.hu
Továbbra sem csitul a hangzavar Robert Lewandowski jövője kapcsán, most a Bayern München sportigazgatója és a lengyel játékos menedzsere keveredett nyilvános szócsatába.

Az újfent aranycipős lengyel sztárcsatárt jövő nyárig köti szerződés a Bayern Münchenhez, a 33 éves játékos azonban nemrég közölte a klub vezetőivel, hogy nemcsak nem kívánja meghosszabbítani a megállapodást, hanem szeretne már idén nyáron távozni. A Bayern illetékeseinek nyilatkozataiból nem tűnik úgy, hogy partnerek lennének Lewandowski távozásában, Oliver Kahn ügyvezető és Herbert Hainer klubelnök is azt mondta: a játékos ki fogja tölteni 2023-ig tartó szerződését.

Legutóbb Hasan Salihamidzic sportigazgató szólalt meg az ügyben a Bayer München részéről, vasárnap Lewandowski menedzserét, Pini Zahavit kritizálta, egyben tagadta azt az állítást, hogy a játékos nem kapott volna konkrét szerződéshosszabbítási ajánlatot. „Van egy tanácsadója, aki telebeszélte a fejét. Az is teljesen egyértelmű, hogy kapott ajánlatot, amely tartalmazta az időtartamot és az összeget is” – mondta Salihamidzic.

Lewandowski tanácsadója nem sokáig késlekedett a válasszal. Természetesen nem vitatja, hogy ügyfelét még egy évig szerződés köti a Bayernhez, de szerinte nem jó ötlet visszatartani a lengyelt. „Természetesen megtarthatják még egy évig Robertet, hiszen 2023-ig van szerződése, de én nem javasolnám ezt nekik. Robert Lewandowski számára a Bayern München már történelem” – mondta a Bildnek a 78 éves menedzser, aki továbbra is állítja, hogy Lewandowski nem kapott szerződéshosszabbítási ajánlatot.

Zahavi elárulta, ügyfele már hónapok óta nem érzi úgy, hogy megbecsülnék a klubnál. „A Bayern nem Lewandowskit, a játékost vesztette el, hanem Robertet, az embert” – fogalmazott kissé patetikusan a menedzser, ennek hátterében pedig állítólag az áll, hogy a Bayern a hírek szerint meg akarta szerezi Erling Haalandot, aki végül a Manchester Cityhez igazolt.

Lewandowski iránt leginkább a Barcelona érdeklődik, amely állítólag a játékosnak hároméves szerződést, a Bayernnek pedig 32 millió eurót ajánl.

Borítókép: Robert Lewandowski és családja a bajnoki aranyéremmel (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A Barcelona 32 millió eurós ajánlatot tett Lewandowskiért
A német Bild információi szerint a Barcelona 32 millió eurós ajánlatot tett a Bayern Münchennek lengyel csatáráért, a távozni akaró Robert Lewandowskiért. A bajor klub vezetősége 40 millió környékén engedné el a 33 éves támadót, vagyis nem áll messze a németek elképzelésétől a katalánoké.
Külföldi bajnokságok
A Bayern sportigazgatója megerősítette: Lewandowski távozni akar
A Bayern München utolsó bajnoki mérkőzése után Hasan Salihamidzic, a Bayern München sportigazgatója hivatalosan is megerősítette a hírt, miszerint Robert Lewandowski, a gárda lengyel sztárcsatára közölte a klubvezetőkkel, nem szeretné kitölteni jövő nyáron lejáró szerződését és távozni kíván a klubtól.
Külföldi futball