Musorujsag
Élő Eredmények
×

A bajorok ikonja tökéletesen megérti Lewandowskit, amiért távozni akar a Bayerntől

A bajorok ikonja tökéletesen megérti Lewandowskit, amiért távozni akar a Bayerntől

m4sport.hu
Franck Ribéry, a Bayern München legendája a lengyel médiának beszélt Robert Lewandowski távozási szándékáról.

 

Robert Lewandowski május közepén közölte a Bayern Münchennel, hogy váltani szeretne. A 33 esztendős gólzsák korábban maradni akart Münchenben, ám a klub vezetősége sokáig egyáltalán nem kereste őt a 2023 nyarán lejáró szerződése meghosszabbításával kapcsolatban, azóta ráadásul kiderült az is, hogy a Bayern nagy erőkkel próbálkozott Erling Haaland leigazolásával, ami szintén nagy pofont volt Lewandowski számára, aki állítólag ezek után döntötte el, hogy távozni akar Németországból.

Most Franck Ribéry is megszólalt a támadó jövőjével kapcsolatban – a francia ikon a sportowefakty.wp nevű lengyel portálnak elmondta, megérti Lewandowski szándékát.

„Tökéletesen megértem őt. Robert nyilvánvalóan úgy gondolja, hogy új kihívásokra van szüksége és kívánom neki, hogy megtalálja a számításait. A Bayernnel mindent megnyert már, ráadásul hosszú évek óta a klubnál van. Teljesen normális a gondolat, hogy itt az idő változtatni. Szerintem a szavaiból egyértelműen lejön az, hogy tulajdonképpen már nagy szüksége van a váltásra. Nézze, tisztázzuk: a Bayern München nagyszerű egyesület, a világ egyik legnagyobb klubja, de néha az embernek egyszerűen új impulzusokra van szüksége. Robert esetében is ez a helyzet.”

A bajorok legendája egyetért abban, hogy kockázatos a müncheniek ragaszkodása a gondolathoz, miszerint nem engedik elmenni a csatárt.

„Nincs is mit tagadni rajta, ebben van rizikó. Az labdarúgó, akit maradásra kényszerítenek, frusztrálttá és dühössé válhat. Remélem, sikerül olyan megoldást találni, ami mindenki számára megfelelő lesz, Lewandowskinak és a Bayernnek is. Megértem a Münchent is, mert nagyon nehéz egy új Lewát találni, hisz ő a világ egyik legjobb támadója, senki sem ad el szívesen egy ilyen játékost. Ám mégegyszer mondom, Robert szeretné ezt a váltást, új szikrát keres, új kihívásokra van szüksége. Nehéz szituáció, nem könnyű ezt úgy megoldani, hogy mindenki számára jó legyen a vége. Egy biztos: ha Lewandowski távozik, akkor sem törölheti ki senki és semmi azokat a dolgokat, amit a klubért tett. Ugyanakkor szeretném, ha stílusosan búcsúzna.”

Ribéry hozzátette: annak idején meg akarta őt szerezni a Barcelona, a Real Madrid és a Manchester United is.

„Én végül maradtam a Bayern Münchennél és boldog is voltam ezzel, mert számos trófeát nyertem az alakulattal. Az én helyzetem azonban teljesen más volt, mint Roberté, mert én akkor sokkal fiatalabb voltam, mint ő most.”

Ribéry szerint jó döntés lenne a Barcelona Lewandowski számára.

„Igen, abszolút. A Barca az a Barca. Egy brand. Persze most akadnak gondok ott, talán nem annyira erős a csapat, mint öt-hat éve, de akkor is nagy klubról van szó. Köztudott, hogy régebben csodálatos együttesük volt, olyan játékosokkal, mint Messi, Xavi vagy Iniesta. Most más a helyzet, de tehetségben most sincs hiány, ami a keretet illeti. Szóval ha Lewa elhagyná Németországot, a Barcelona jó választás lenne.”

 

Borítókép: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

További tartalmak