Musorujsag
Élő Eredmények

A Bayern második nyári igazolása is az Ajaxtól érkezik – sajtóhír

A Bayern második nyári igazolása is az Ajaxtól érkezik – sajtóhír

m4sport.hu
Holland sajtóértesülés szerint a Bayern München megegyezett az Ajaxszal Ryan Gravenberch szerződtetéséről.

A Voetbal International és a De Telegraaf is úgy tudja, hogy a müncheniek 19 millió eurót fizetnek a 20 éves holland válogatott középpályásért, az összeg bizonyos feltételek teljesülése esetén 24,5 millió euróra nőhet.

Ryan Gravenberch nyolcéves kora óta az Ajaxban futballozik, és ugyan már korábban eldöntötte, hogy nem hosszabbítja meg jövő nyáron lejáró szerződését, de azt sem szerette volna, ha nevelőegyesülete nem jut pénzhez a távozásából. A játékos a hírek szerint ötéves szerződést írhat alá a Bayernnel, és szezononként 9,2 millió eurót fog keresni.

A Bild információi szerint a megállapodás azt is tartalmazza, hogy a játékos későbbi eladásából az Ajax 7,5 százalék arányban részesül. A lap hozzáteszi, hogy az amszterdamiak eredetileg egy összegben 35 millió eurót szerettek volna érte kapni.

Gravenberch az elmúlt szezonban 42 tétmérkőzésen lépett pályára az Ajaxban, ezeken három gólt szerzett és hat gólpasszt adott. A holland válogatottban tízszer szerepelt és egy gólt lőtt.

A Bayern München kedden jelentette be hivatalosan első nyári igazolását, a marokkói válogatott védő, Nusszair Mazraui szintén az Ajaxtól érkezik.

Borítókép: Piros-fehérben Ryan Gravenberch (Fotó: EPA/Maurice van Steen)

További tartalmak