Musorujsag
Élő Eredmények

Mbappé a brazilokat és az argentinokat kritizálta, a Liverpool sztárja kiosztotta

Mbappé a brazilokat és az argentinokat kritizálta, a Liverpool sztárja kiosztotta

m4sport.hu
Fabinho, a Bajnokok Ligája-döntős Liverpool labdarúgója beszólt Kylian Mbappénak, miután a francia támadó a dél-amerikai selejtezősorozat színvonalát kritizálta.

 

A Paris Saint-Germain klasszisát kedden a közelgő világbajnokság favoritjairól kérdezték, amire Kylian Mbappé igencsak meglepő válasszal állt elő, s odaszúrt többek között a brazil, illetve az argentin válogatottnak.

„Van egy olyan előnyünk, hogy mi, európaiak folyamatosan egymás ellen játszunk, magas színvonalú meccseket. Argentína és Brazília viszont a dél-amerikai selejtezőben alacsonyabb színvonalú összecsapásokon lép pályára, az ottani futball nem annyira fejlett, mint Európában. Ezt jól mutatja az is, hogy az elmúlt világbajnokságokat rendre európai együttesek nyerték meg” – vélekedett Mbappé.

A francia sztár szavaira most reagált Fabinho, a Bajnokok Ligája-döntőre készülő Liverpool középpályása is, aki történetesen épp brazil.

„Más, és egyáltalán nem könnyű. Olyan országokban játszunk, mint Bolívia, nem is tudom, Franciaország egyáltalán pályára lépett-e már ott… Úgy gondolom, Brazília és Argentína megnyerné a maga csoportját az európai selejtezősorozatban is.”

Mbappé szavai egyébként azért is annyira meglepőek, mert a szupersztárnak több klasszis társa is van a PSG-ben az adott nemzeti együttesekből, elég csak az argentin Lionel Messire vagy a brazil Neymarra gondolni…

 

Borítókép: EPA/SERGIO PEREZ

További tartalmak