Musorujsag
Élő Eredmények

Megvan a megállapodás – új, milliárdos tulajdonosa van a Milannak

Megvan a megállapodás – új, milliárdos tulajdonosa van a Milannak

m4sport.hu
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságon szereplő Milan a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a klub tulajdonjogának többségi hányada az Elliott Managementtől a RedBird Capitalhoz került.

A Serie A-ban – 11 év szünetet követően – 19. bajnoki címet szerző AC Milan megvásárlásáról szerdán írták alá a megállapodást a RedBird Capital Partners és az eddigi tulaj, az Elliott Management képviselői. Ennek értelmében a két amerikai cég közti váltás a nyár folyamán megy végbe, és várhatóan legkésőbb 2022 szeptemberében zárul. A Milan 1,2 milliárd euróért cserél gazdát.

A klubot 2018 óta birtokló Elliott egyébként megtartja kisebbségi pénzügyi érdekeltségét a klubban, ezzel továbbra is helyet foglal majd az igazgatótanácsban.

Borítókép: EPA/MOURAD BALTI TOUATI

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: repült az asztal Ibrahimovic bajnokavató beszéde után
Vasárnap este tizenegy év várakozás után újra olasz bajnok lett az AC Milan. Zlatan Ibrahimovic különleges figurája a győztes keretnek, hiszen a 2011-es győztescsapatnak is tagja volt. A Sassuolo legyőzését követően a svéd csatár beszédet mondott csapattársainak, amelyben nem hazudtolta meg önmagát.
Külföldi futball
Nem sikerült a feljutás Nagy Ádáméknak
Nagy Ádám csapata, a Pisa nem jutott fel a labdarúgó Serie A-ba, miután a másodosztályú osztályozó döntőjének vasárnapi visszavágóján otthon hosszabbítást követően 4-3-ra kikapott a Monzától, amely így kettős győzelemmel nyerte meg a párharcot.
Külföldi futball