Musorujsag
Élő Eredmények

A Cardiff szerződtetné Gareth Bale-t, de nem csak a vb-ig

A Cardiff szerződtetné Gareth Bale-t, de nem csak a vb-ig

m4sport.hu
A walesiek első számú játékosa még nem tudja hogy folytatja, de a saját bevallása szerint sok ajánlata van.

Wales labdarúgó-válogatottja kijutott a 2022-es katari világbajnokságra, miután a pótselejtezőben 1-0-ra nyert Ukrajna ellen. A meccset Gareth Bale megpattanó szabadrúgása döntötte el, miközben a játékvezető elfelejtett megadni egy jogosnak tűnő 11-est a korábban a skótokat búcsúztató ukránoknak.

Ez a walesi futball történetének legnagyobb eredménye. Mindannyian önkívületben vagyunk, hiszen világbajnokságra megyünk. Szavakkal nem lehet leírni, hogyan érezzük magunkat pillanatnyilag. Az álmaink valóra váltak, mióta összejöttünk, ezért dolgoztunk. Megtettünk mindent a csodálatos rajongóinkért és a hazánkért” – mondta Bale, miután hazája 64 év után kvalifikálta magát ismét vb-re.

A játékos a pótselejtező előtt több nyilatkozatban is utalt rá, ha nem sikerül kijutnia a katari tornára, felhagy az aktív játékkal. Most viszont nagyon gyorsan egy csapatra lesz szüksége, hiszen a Real Madridnál június 30-án lejár a szerződése és egyik fél sem erőltette a hosszabbítást. A játékos úgy fogalmazott, rengeteg ajánlata van.

A walesi játékosok ünneplik a vb-szereplés kiharcolását. EPA/Peter Powell

Mivel a világbajnokságig még több mint öt hónap van hátra, Bale valószínűleg rendszeresen szeretne játszani a következő szezon első hónapjaiban, hogy ne legyen meccshiánya. Korábban szóba került az Amerikába költözés is, a DC United érdeklődést mutatott iránta, de nem valószínű, hogy belevágna ebbe a kalandba.

A BBC információi szerint a Cardiff City jelentős lépéseket tenne meg, hogy náluk játsszon a támadó. Bale Cardiffban született, de miután a Southamptonban, a Tottenhamben és a Real Madridban játszott, soha nem futballozott walesi klubban.

A Cardiffnál abban bíznak, hogy Bale visszavezeti őket a Premier League-be és ez hajtóerőt jelenthet számára, hogy szerződést írjon alá még a 2022-2023-as szezon után is. Bale ugyan ingyen megszerezhető, de a Realnál heti 600 000 fontot keresett, többet, mint a Cardiff első csapatának heti bére. Kérdés, a játékos a vb után meddig tervez?

A világbajnokságot november 21. és december 18. között rendezik, a walesiek Angliával, Iránnal és az Egyesült Államokkal vannak egy csoportban. Az M4 sport és az m4sport.hu a torna valamennyi mérkőzését élőben közvetíti.

Borítókép: Gareth Bale EPA/Peter Powell

További tartalmak