Musorujsag
Élő Eredmények

A Valencia bemutatta új edzőjét, játékosként BL-győztes szakember az együttes kispadján

A Valencia bemutatta új edzőjét, játékosként BL-győztes szakember az együttes kispadján

m4sport.hu
Igaznak bizonyultak az elmúlt napok pletykái, valóban Gennaro Gattuso lett a Valencia labdarúgócsapatának vezetőedzője.

 

Mivel az előzetes értesüléseket a Milan legendája szerdán tulajdonképpen már elismerte, így nem történt újdonság, a Valencia megerősítette Gennaro Gattuso érkezését – a tréner a klub közleménye szerint 2024 nyaráig kötelezte el magát a csapathoz.

A spanyol együttes – amelyet Jose Bordalas irányított a legutóbbi szezonban – a bajnokságban a kilencedik helyen végzett, a Király-kupában pedig a döntőig menetelt. Mindez azonban nem volt elég a szakember számára, hogy megtartsa állását, a klub vezetői ugyanis pénteken közölték, hogy szerződést bontanak vele, négy nappal azután, hogy Anil Murthy elnököt leváltották.

Gennaro Gattuso kinevezése egyébként nagy felháborodást váltott ki a szurkolók körében, mivel a hírek szerint az együttes vezetősége már akkor nagyban tárgyalt Gattusóval, amikor még Bordalas irányított, emiatt sokan tiszteletlennek tartják a Valencia igazgatóságát.

Gattuso legutóbb, tavaly nyárig a Napolit, előtte pedig az AC Milant irányította, míg játékosként 1999 és 2012 között a piros-feketéknél szerepelt, többek között kétszer Bajnokok Ligáját, kétszer pedig Serie A-t nyert az alakulattal.

 

Borítókép: valenciacf.com/

További tartalmak