Musorujsag
Élő Eredmények

Madridon belül válthat csapatot Gareth Bale

Madridon belül válthat csapatot Gareth Bale

m4sport.hu
Spanyol sajtóértesülés szerint elképzelhető, hogy a Real Madridtól távozó Gareth Bale nem hagyja el a spanyol fővárost, és a Getaféban folytatja pályafutását.

A 32 éves walesi szélső szerződése június 30-án jár le a Real Madridnál, ahol nem hosszabbítanak vele, már el is köszönt a királyiaktól. A vb-pótselejtező előtt többször elmondta, amennyiben a walesi válogatott nem jut ki a november 21. és december 18. között sorra kerülő világbajnokságra, visszavonul, miután azonban Wales Ukrajna 1–0-s legyőzésével kijutott a katari tornára, a rendszeres játéklehetőség érdekében csapatot kell találnia magának.

Bale a sikeres pótselejtező után azt mondta, több ajánlata is van, korábban az egyesült államokbeli DC United és a Cardiff City érdeklődéséről lehetett hallani, a spanyol sajtó pedig most arról ír, hogy a Madrid egyik külvárosában székelő Getafe is lehet a következő állomás. „Nemrég beszéltem a tanácsadójával, aki beajánlotta őt nekünk. Fennáll a lehetőség” – idézi az AS Angel Torrest, a Getafe elnökét.

A Getafe a 15. helyen zárta a La Liga-szezont, a kiesést ugyan szűken elkerülte, de a sereghajtó Alavés után a második legkevesebb gólt (33) szerezte a bajnokságban. A klub a hírek szerint komoly átalakításokat tervez, ebben pedig Bale segítség lehet. A kérdés azonban ugyanaz, mint a Cardiff esetében: Bale ugyan ingyen megszerezhető, de a Realnál heti 600 000 fontot keresett, ennyit nem tud kitermelni a külvárosi klub.

Egy fontos érv azonban a Getafe mellett szólhat: Bale szeret Madridban élni, így pedig nem kellene költöznie. „Úgy tűnik, a srác örökre Madridban akar maradni – folytatta a Angel Torres klubelnök. – Minden a játékos kívánságától és Quique vezetőedzőtől függ.”

Borítókép: Gareth Bale (Fotó: EPA/Peter Powell)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek