Musorujsag
Élő Eredmények

Andrea Pirlo isztambuli csapat vezetőedzője lesz – sajtóhír

Andrea Pirlo isztambuli csapat vezetőedzője lesz – sajtóhír

m4sport.hu
A Juventus korábbi vezetőedzője olasz sajtóhírek szerint megegyezett a török bajnokságban szereplő Fatih Karagümrükkel.

A La Gazzetta dello Sport információi szerint Pirlo egyéves szerződést kötött a török Süper Lig legutóbbi idényének nyolcadik helyezettjével.

A 43 éves szakember számára nem lesz annyira idegen a környezet, a Fatih Karagümrüknél több olasz bajnokságot megjárt játékos is szerepel: a kapus Emiliano Viviano, a védő Davide Biraschi, a Milan korábbi argentin középpályása, Lucas Biglia, a szélső Yann Karamoh és a korábban a Premier League-ben is megfordult olasz támadó, Fabio Borini.

Pirlo egy év kihagyás után térhet vissza, a 2020/2021-es szezonban a Juventus vezetőedzőjeként a csalódást keltő negyedik helyen végzett a Serie A-ban, 38 meccsen 78 pontot szerzett a csapattal. A Bajnokok Ligájában a Porto elleni nyolcaddöntő jelentette a végállomást a Juventus számára, azonban megnyerte az Olasz Kupát és Szuperkupát, de az idény végén menesztették.

 

Borítókép: Andrea Pirlo (EPA/ELISABETTA BARACCHI)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Négy távozót jelentett be a Chelsea – hivatalos
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy távozik a klubtól Andrea Christensen, Danny Drinkwater, Charly Musonda és Jake Clarke-Salter.
Külföldi futball