Musorujsag
Élő Eredmények

Pochettino távozik a PSG-től – sajtóhír

Pochettino távozik a PSG-től – sajtóhír

m4sport.hu
A Paris Saint-Germain nem Mauricio Pochettino vezetőedzővel kezdi meg a 2022/23-as szezont, a felek megállapodtak, hogy 18 hónap után útjaik különválnak – írja a The Athletic újságírója, David Ornstein.

A felek a múlt héten ültek le, hogy értékeljék a 2021/22-es szezont, amely során csak a francia bajnokságot sikerült megnyerni, a hazai kupában a nyolcaddöntőben búcsúztak, a Bajnokok Ligájában a végső győztes Real Madrid jelentette a végállomást szintén a legjobb 16 között. Pedig a keretet 2021 nyarán Lionel Messivel, Gianluigi Donnarummával, Georginio Wijnaldummal, Achraf Hakimivel és Sergio Ramosszal erősítették meg, bár utóbbi aligha nevezhető annak, hiszen sérülései miatt alig lépett pályára.

Végül a tárgyalás során közös megegyezéssel arra jutottak, hogy a következő szezontól már ne a játékosként egykor PSG-csapatkapitány Pochettino legyen a csapat vezetőedzője.

Az elválás részletein még dolgoznak, az argentin szerződése eredetileg 2023 nyaráig szólt. A PSG edzőjelöltjei között Zinedine Zidane nevét rendre hallani, de Christophe Galtier, a Nice szakembere is a kiszemeltek között van.

Nem Pochettino a szakmai vezetés egyetlen távozója, néhány napja brazil sportigazgatójuktól, Leonardótól is megváltak, az ő helyét Luis Campos vette át, mint szakmai tanácsadó.

Borítókép: Mauricio Pochettino (Fotó: EPA/YOAN VALAT)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek