Musorujsag
Élő Eredmények

A horvátoktól is kikaptak a franciák

A horvátoktól is kikaptak a franciák

m4sport.hu
A címvédő és világbajnok francia labdarúgó-válogatott hazai pályán kikapott Horvátországtól a Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulójában, így továbbra is sereghajtó az 1. csoportban.

A franciák a dánoktól elszenvedett hazai vereség után Horvátországban és Ausztriában is 1–1-re végeztek, hétfőn pedig a horvátokat fogadták Saint-Denis-ben. A vendégek Modric tizenegyesével már az 5. percben megszerezték a vezetést, az eredmény pedig nem is változott már.

A csoport másik meccsén a dánok hazai pályán két góllal verték az osztrákokat, így vezetik a tabellát, és az is eldőlt, hogy a franciák nem juthatnak négyes döntőbe.

A B divízióban Izland hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott Izraellel.

A kazah válogatott házigazdaként 2–1-re legyőzte a szlovák csapatot a C divízió 3. csoportjában, ezzel továbbra is veretlen: négy forduló alatt harmadszor nyert, és vezeti a csoportot. A szlovákok emberhátrányban fejezték be az összecsapást, ugyanis Ondrej Duda a mérkőzés hajrájában egy perc alatt kapott egy sárga és egy piros lapot.

Az azeri válogatott hazai pályán nyert 2–0-ra a fehéroroszok ellen, ezzel megelőzte riválisát a tabellán és feljött a harmadik helyre.

A Nemzetek Ligája első négy fordulóját rendezik júniusban, az utolsó kettőt pedig majd szeptemberben. A sorozat alapvető szisztémája nem változott: a B, C és D divízió csoportgyőztesei feljutnak az eggyel magasabb osztályba, míg az A, B és C divízió csoportutolsói kiesnek, így a következő kiírásban eggyel lejjebb szerepelnek majd. Az NL-ből kvalifikálni lehet a 2024-es, németországi Európa-bajnokság pótselejtezőjére.

Nemzetek Ligája, 4. forduló:
A divízió, 1. csoport:
Franciaország–Horvátország 0–1 (0–1)
Dánia–Ausztria 2–0 (2–0)

Az állás:
1. Dánia 9 pont
2. Horvátország 7
3. Ausztria 4
4. Franciaország 2

B divízió, 2. csoport:
Izland–Izrael 2–2 (1–1)

Az állás:
1. Izrael 5 pont
2. Izland 3 (3-3)
3. Albánia 1

C divízió, 3. csoport:
Kazahsztán–Szlovákia 2–1 (2–0)
Azerbajdzsán–Fehéroroszország 2–0 (0–0)

Az állás:
1. Kazahsztán 10 pont
2. Szlovákia 6
3. Azerbajdzsán 4
4. Fehéroroszország 2

Borítókép: Luka Modric és Karim Benzema (Fotó: EPA/Mohammed Badra)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Marco Rossi: Válogatott mezben minden fájdalomnak el kell tűnnie
Marco Rossi, az angolok elleni, keddi Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint annak a játékosnak, aki magára húzhatja a nemzeti együttes mezét, a pályára lépés pillanatától el kell felejtenie minden fájdalmat és gondot.
Magyar futball