Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kiszállok a fociból, ha… – egy hatéves nyilatkozatot kérnek számon Jürgen Kloppon

Kiszállok a fociból, ha… – egy hatéves nyilatkozatot kérnek számon Jürgen Kloppon

m4sport.hu
Jürgen Klopp egy 2016-ban adott nyilatkozata szolgáltat témát a közösségi médiában a brit fociszurkolók körében, ahol - komolyan, vagy éppen viccesen - többen szava betartására, azaz visszavonulásra szólították fel a BL-győztes vezetőedzőt.

„Ha hozol valakit 100 millió fontért és megsérül, a teljes összeg megy a kukába. Azon a napon, amikor az ilyen átigazolásokról szól a foci, kiszállok. Ugyanis ez egy csapatjáték. Más klubok nyugodtan mehetnek, szórhatják a pénzt, és gyűjtögethetik a világsztárokat. Én másképp akarom csinálni. Akkor is másképp csinálnám, ha elkölthetném azt a pénzt.”

Ezt nyilatkozta hat évvel ezelőtt a Liverpool egy esztendővel korábban kinevezett mestere, mikor arról kérdezték, mit szól, hogy a Manchester United világrekordot jelentő 105 millió eurót fizetett a Juventusnak Paul Pogbáért.

És ez az a nyilatkozat, amit most a fejére olvasnak a közösségi oldalakon, miután hivatalossá vált, hogy Darwin Núnez a vörösökhöz igazol, a Benficától érkező uruguayi támadó ára ugyanis állítólag 100 millió euróra is rúghat (75-öt biztosan fizet a Pool, 25-öt csak bizonyos feltételek teljesülése esetén).

Amellett, hogy az őt számonkérők fejében valószínűleg meg sem fordul (vagy inkább: bele sem akarnak gondolni), hogy például mennyit ért az átigazolási piacon 100 millió euró/font 2016-ban, és mennyit most, nem új a téma.

2018-ban, Virgil van Dijk Liverpoolba költözésekor (a holland védő játékjoga 85 millió eurót kóstált) José Mourinho is emlékeztette erre a nyilatkozatra német kollégáját.

Erre válaszul Klopp (már akkor) helyesbített, mondván, nem gondolta, hogy pár év alatt ilyen mértékben inflálódik a játékosok értéke, és belátta, ha a Liverpool tartani akarja a lépést a pénzt két kézzel szóró riválisokkal, akkor olykor neki is mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

Hiába beszélt. Még további négy évvel később is ugyanaz a nóta.

Borítókép: EPA/Alexander Hassenstein / UEFA

További tartalmak