Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Manchester United szerződtetné Christian Eriksent - sajtóhír

A Manchester United szerződtetné Christian Eriksent - sajtóhír

m4sport.hu
Szinte napra pontosan egy éve esett össze a pályán, akkor úgy tűnt, talán soha többé nem játszhat, most mégis számos klub akarja a dán középpályást.

A The Athletic értesülései szerint a Manchester United szerződtetné Christian Eriksent. A 30 éves dán labdarúgót ingyen tudná megszerezni a klub, mivel brentfordi szerződése június 30-án lejár.

A játékos januárban rövid távú szerződést írt alá Thomas Frank csapatával és jelentős szerepet játszott benne, hogy a Brentford a biztos bennmaradást jelentő 13. helyen végzett a Premier League-ben. Eriksen 11 meccsen lépett pályára, ezekből hetet megnyertek.

A Brentford szeretné, ha a továbbiakban is őket erősítené, de Eriksen a múlt hónapban azt mondta, számos más klub lehetőségét is meghalhatja. Korábban az Everton, a West Ham United és a Newcastle United mellett korábbi csapata, a Tottenham érdeklődéséről lehetett hallani.

Különböző ajánlataim és lehetőségeim vannak, amelyeket fontolóra veszünk, majd meghozzuk a döntést. Szívesen futballoznék újra a Bajnokok Ligájában. Tudom, milyen szórakoztató, de számomra nem a legfontosabb” – nyilatkozta.

Eriksennek a 2021-es Eb-n szívleállása volt, sokáig úgy tűnt, az aktív sporttal is fel kell hagynia. Később mégis visszatérhetett, először az Ajax tartalékaival edzett, majd januárban csatlakozott a Brentfordhoz, amelyben végül rosszulléte után 259 nappal tétmeccsen is pályára lépett.

Márciusban a válogatottba is visszatért, második meccsén pedig gólt is szerzett, pont azon a pályán, ahol pár hónappal korábban újra kellett éleszteni. Tervei szerint a vb-n is ott lenne, ehhez azonban állandó játéklehetőségre és erős csapatra lenne szüksége.

A Manchester United az előző szezonban a hatodik helyen végzett, így ha mégis ott kötne ki a dán klasszis, az Európa-ligában szerepelhetne. A klub egyelőre nem reagált a sajtóban megjelent információra.

 

Borítókép: EPA/Friedemann Vogel

További tartalmak