Musorujsag
Élő Eredmények
×

A világranglistán elfoglalt helyezések alapján az angoloké a legnehezebb csoport a vb-n

A világranglistán elfoglalt helyezések alapján az angoloké a legnehezebb csoport a vb-n

m4sport.hu
Az érdekes számítás szerint a legerősebb csoport majdnem kétszer olyan nehéz, mint a legkönnyebb.

Utolsóként Costa Rica labdarúgó-válogatottja jutott ki a katari világbajnokságra, mivel kedden az interkontinentális pótselejtezőn egygólos győzelmet aratott Új-Zéland csapata felett.

A brit The Sun a 32 csapat ismeretében összeállította, melyik az igazi “halálcsoport”. Nem sokat matekoztak, a legutolsó FIFA-világranglista alapján elfoglalt helyezésekből számolták ki a csoportok nehézségét.

A számítások alapján a legnehezebb épp az angoloké, hiszen a magyar-válogatottól tíz nap alatt kétszer is vereséget szenvedő együttes az 5. a világranglistán, míg a B csoportban a riválisok közül az USA a 15., Wales 18., míg Irán a 21. helyen áll. Ez a csoport így 14,75-ös átlagos helyezést jelent.

A második legnehezebb a spanyolokat (7.) és a németeket (12) is magába foglaló E csoport, 18,25-ös átlaggal, hiszen rajtuk kívül még ennek a négyesnek a tagja Japán (23) és Costa Rica (31).

A sorban a harmadik a világranglistát vezető brazilok csoportja, melyben még Svájc (14.), Szerbia (25.) és Kamerun (37.) található. Az ő helyezési átlaguk 19,25.

Legutolsóként Costa Rica kvalifikálta magát a tornára (fotó:EPA)

A sor legvégén a házigazda katariak (51.) csoportja, a közel-keleti együtteshez Hollandia (10.), Szenegál (20.) és Ecuador (46.) csatlakozik, ez a négyes 31,75-ös átlagot tud felmutatni.

De nem a katariak a ranglistán leghátrébb álló együttes, hiszen Ghána a 60. helyről jutott ki a vb-re, hogy olyan riválisokkal csapjon össze, mint Portugália (8.), Uruguay (13.) és Dél-Korea (29.). A H-csoport az átlagos helyezése a második leggyengébb: 27,5.

A katari világbajnokság november 21-én kezdődik és december 18-ig tart. Az M4 Sport és az m4sport.hu a torna valamennyi találkozóját élőben közvetíti.

A világbajnokság csoportbeosztása:
A csoport: Katar, Ecuador, Szenegál, Hollandia
B csoport: Anglia, Irán, Egyesült Államok, Wales
C csoport: Argentína, Szaúd-Arábia, Mexikó, Lengyelország
D csoport: Franciaország, Ausztrália, Dánia, Tunézia
E csoport: Spanyolország, Costa Rica, Németország, Japán
F csoport: Belgium, Kanada, Marokkó, Horvátország
G csoport: Brazília, Szerbia, Svájc, Kamerun
H csoport: Portugália, Ghána, Uruguay, Koreai Köztársaság

 

Borítókép: Gareth Southgate, az angol együttes szövetségi kapitánya EPA/ANDREW YATES

További tartalmak