Musorujsag
Élő Eredmények
×

A La Liga panaszt nyújtott be az UEFA-nál a PSG és a Manchester City miatt

A La Liga panaszt nyújtott be az UEFA-nál a PSG és a Manchester City miatt

m4sport.hu
A Spanyol Labdarúgó Liga, vagyis a La Liga szerdán hivatalos közleményt tett közzé, melyben a szervezet arról tesz tájékoztatást, hogy hivatalos panaszt nyújtott be az UEFA-hoz két csapat, a Paris Saint-Germain és a Manchester City miatt.

 

Javier Tebas, a La Liga elnöke már néhány héttel ezelőtt utalt rá, hogy eljárást kezdeményez majd – Tebasnál kicsapta a biztosítékot a Kylian Mbappé-saga, s az, hogy a párizsi klub végül maradásra bírta a világbajnok támadót, aki így nem igazolt álmai csapatához, a Real Madridhoz.

A szervezet úgy véli, a PSG és a Manchester City sorozatosan megsérti a pénzügyi fair play szabályait.

„A két szóban forgó klub rendre megsérti az FPP kritériumait. Ezek a cselekedetek megváltoztatják a labdarúgás ökoszisztémáját és fenntarthatóságát, minden egyes bajnokságnak ártanak, arra szolgálnak, hogy a piacot mesterségesen felfújják, ezeket a pénzeket pedig nem maga a futball termeli ki. Tisztában vagyunk vele, hogy az egyesületek szabálytalan finanszírozása szponzori vagy egyéb szerződésekkel történik, melyek gazdaságilag nem felelnek meg a piaci feltételeknek” – írja a La Liga.

A kommünikéből kiderül, hogy a Manchester Cityt már áprilisban bepanaszolta a La Liga, néhány napja pedig a PSG esetében is megtették a szükséges lépéseket.

A szervezet hozzáteszi, hogy francia és svájci ügyvédi irodákkal is leszerződött, utóbbiak jelenleg is a PSG-elnök Nasszer al-Kelaifi után vizsgálódnak esetleges összeférhetetlenség miatt, mivel a sportvezető a Paris Saint-Germain mellett az UEFA-nál, az ECA-nál, illetve a BeIN Sportsnál is tölt be valamelyik szerepet.

A La Liga emlékeztet: a két klub ellen már korábban, 2017-ben és 2018-ban is nyújtottak be panaszt, ezek következtében akkor az UEFA mindkét alakulatot megbüntette, igaz, ezeket később a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) „furcsa” döntései alapján megszüntette.

 

Borítókép: Javier Tebas (fotó: EPA/Víctor Lerena)

További tartalmak